AutóAddikt Magazin A magyarországi Finn Dingi világbajnokság névadó támogatója az Opel

A magyarországi Finn Dingi világbajnokság névadó támogatója az Opel

A Kékszalag rekorder Fifty-Fifty versenykatamaránnal való együttműködés mellett újabb világszínvonalú vitorlás eseményhez kapcsolódik az Opel Magyarország.

Budapesten sajtótájékoztatón foglalták össze a szeptemberi Opel Finn Gold Cup, azaz a Finn Dingi világbajnokság legfontosabb tudnivalóit a verseny szervezői. Mint elmondták: nevezési rekord született: az olimpiai Finn Dingi hajóosztály világbajnokságára az utóbbi harmincöt évben még sohasem neveztek ilyen sokan. A legfrissebb – és még nem végleges! – nevezési adatok szerint 32 nemzet 122 sportolója érkezik a vizes világbajnokság utáni, olimpiai számban rendezett legnagyobb hazai megmérettetésre.  A nagy érdeklődést részben magyarázza a verseny különlegessége: a 2005-ös moszkvai világbajnokságot kivéve eddig mindig tengeren rendezték ezt az eseményt. A tengeri nemzetek sportolóinak új kihívás, a leginkább tavon vitorlázóknak plusz esély lehet a balatoni helyszín.

A világbajnokság névadó támogatója az Opel, amely az idén már komolyan letette a névjegyét a vitorlás sportban azzal, hogy a különleges kétárbócos rekorder katamarán a Fifty-Fifty partnere és szintén névadó támogatója lett a Kékszalag előtti hónapokban. Az Opel most segítő kezet nyújtott a balatonföldvári Spartacusnak, hogy az olimpiai Finn Dingi osztálynak rendezett világbajnokságot magasabb színvonalon tudja lebonyolítani. A szeptember első hetében zajló világesemény így Opel Finn Gold Cup néven fut a Spartacus VSE területén és a 100 fölötti mezőny jól látható felvonulásával a balatonföldvári hajóállomás környékén.

Az Opel a világbajnokság előtt mutatta be a nagyközönségnek az új, nagy belsőtérrel és luxus felszereltséggel futó Insignia Sports Tourert, az Insignia szabadidős kombi autóját, amelyet az emelt hasmagasságú még sportosabb Country Tourer követ. A vitorlázóknak is jól használható autó innovatív és élvonalbeli technológiák sorát vonultatja fel, és több változatát is magyar szív, azaz szentgotthárdi motor hajtja. Az új családi csúcsmodell igazi társ az aktív életmódhoz, óriási belső terét és erejét akár egy kisebb vitorláshajó minden felszerelésének szállítására is jól lehet használni.

“A vitorlázással való együttműködés akkor nyitott új területet Magyarország legnépszerűbb márkája számára akkor, amikor sorra jelennek meg az Opel új, sportos modelljei. Az idén az Insignia Sports Tourer mellett már debütált a Crossland X kompakt szabadidő autó, amelynek “nagytestvére” a Grandland X illetve az új Insignia Country Tourer változata pár nappal az Opel Finn Gold Cup után, a Frankfurti autószalonon ünnepli világpremierjét” – fogalmazott Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója, majd hozzáfűzte: „A szabadidő sportként is népszerű vitorlázással való együttműködés alapját azonban nemcsak az eddig említett sportos Opel modellek jelentik. A Finn Dingi a legkeményebb atlétikus hajóosztály, nem véletlenül innen válogatnak sokszor akár az Amerika Kupa versenyekre is vitorlázókat. Berecz Zsombor olimpikonunk fantasztikus szereplései felhívták a figyelmet a sportágban rejlő lehetőségekre. Más műfajban, de az Opel Magyarország munkatársai is folyamatos versenyhelyzetben vannak és a cél náluk is ugyanaz: a legjobbnak lenni!”

Gereben Mátyás, az Opel Finn Gold Cup főrendezője szerint az Opelben egy olyan partnerre találtak, akivel nem csak lényegesen magasabb színvonalon tudják megoldani a világesemény kivitelezését, de kézzelfogható és segítőkész lehetőségeket biztosítanak számunkra. A világbajnokságra érkező külföldieknek és reprezentánsoknak a szállítását teljesen átvállalta az Opel. A helyszínen a napi eseményeket kellemesebb környezetben élvezhetik a résztvevők és a vízi mozgásban, logisztikában is nézőhajók biztosításával segíti a rendezést a támogató cég.