AutóAddikt Újdonságok A Nissan bemutatta új, DIG-T 160 motorját

A Nissan bemutatta új, DIG-T 160 motorját

A Nissan az új 163 lóerős, korszerű DIG-T 160 benzinmotorral bővíti az új X-Trail motorkínálatát. Az új 1.6 literes, turbófeltöltős négyhengeres motor, mely teljes mértékben megfelel a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó, szigorú EURO6-os előírásoknak, a dinamikus teljesítményt alacsony szén-dioxid kibocsátással és rendkívül alacsony fogyasztással ötvözi.

nissan_x_trail_autoaddikt_nagyteszt_002

A kifejezetten a Qashqaihoz hangolt, új 163 lóerős DIG-T motor fejlett turbófeltöltő-technológiát és a teljesítmény, valamint a gazdaságosság maximalizálását szolgáló számos más funkciót is felvonultat. Az új motor 5600 ford./perc-en 163 lőerős (120 kW-os) teljesítményt nyújt, nyomatéka pedig 240 Nm, amely 2000 és 4000 közötti ford./perc-en áll rendelkezésre. Ezek az értékek kiválóan szemléltetik a Nissan méretcsökkentési filozófiáját, és bizonyítják, hogy nincs feltétlenül szükség nagy hengerűrtartalomra az erőteljes gyorsulás és a sebességfokozatokon belüli jelentős dinamizmus biztosításhoz.

Akárcsak az új X-Trail kínálat összes többi motorja, az új, 163 lóerős DIG-T motor is stop/start technológiával felszerelt. A motor a Nissan ügyfelei által elvárt sima, dinamikus és minőségi vezetési élményt biztosítja. Az új motor a jelenlegi X-Trail motorkínálat leggyorsabbja: a 100 km/h-s sebesség eléréséhez mindössze 9,7 másodpercre van szüksége, végsebessége pedig 200 km/h.

Ennél már csak az új 163 lóerős DIG-T motor üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékei lenyűgözőbbek. Az új motorral ellátott modellek üzemanyag-fogyasztása az európai szabvány szerinti vegyes használat esetén mindössze 6,2 l/100 km, a szén-dioxid kibocsátás mértéke pedig 145 g/km.

Az új 163 lóerős DIG-T motor elsőkerék-meghajtású változatban hatsebességes kézi sebességváltóval érhető el a már megszokott Visia, Acenta és Tekna felszereltségi szinteken. A modell induló ára 6 490 000 forint.