AutóAddikt Hírek A Nissan tanúsítási programjával garantálja a lehető legmagasabb színvonalú karosszériajavítást

A Nissan tanúsítási programjával garantálja a lehető legmagasabb színvonalú karosszériajavítást

A biztosítóbarát, tanúsított karosszériajavító műhelyek számának növekedése kedvezően hat a javítások minőségére és hatékonyságára, valamint az ügyfél-elégedettségre is. A Nissan a lehető legjobb támogatási struktúrával áll a biztosítók rendelkezésére, az így garantált javításokkal értéket teremtve az ügyfelek számára is.

A Nissan hálózatához kapcsolódva biztosított az eredeti Nissan alkatrészekhez, illetve előre fényezett karosszériaelemekhez való hozzáférés, melyek a jelentős időmegtakarítás mellett a gazdasági totálkáros esetek számának minimalizálásához is hozzájárulnak.
A magas fokú ügyfél-elégedettség érdekében a karambolos autók javításának állandó, egységes színvonalát 122 auditált szabvány biztosítja.

A Nissan mára több mint 800 karosszériajavító műhelyt vont be tanúsítási programjába az EU országaiban, ami újabb előrelépést jelent a hatékonyságban és értékteremtésben mind az autótulajdonosok, mind a biztosítók szempontjából.

A tanúsított karosszériajavító műhelyek hálózata 2018-ban is tovább növekszik, a kitűzött célok szerint az ilyen szakműhelyek száma meghaladja majd az ezret. A tanúsítás könnyebb hozzáférést tesz lehetővé az optimális, gyári technológiájú javításokhoz, ami megnyugtató az autótulajdonosoknak, és egyben minimalizálja a biztosítók költségkockázatát is. Magyarországon jelenleg 8 tanúsított műhely található.

A Nissan szigorú követelményeket támasztó tanúsítási programjának célja a minőségbiztosítás, ami a javítási munkafolyamat optimalizálását célzó összesen 122, rendszeresen auditált szabvány alkalmazásán alapul.

A magas színvonal fenntartása érdekében a Nissan részletes programot dolgozott ki a karosszériajavító műhelyek fejlesztésére, saját korábbi, iparági körökben jól ismert teljesítményjavító programjainak tapasztalataira támaszkodva. Az egyes tanúsított karosszériajavító műhelyek státusza a szabványoknak való megfeleléstől, egyes javítási technológiák alkalmazásától, illetve a szakértelmi szinttől függ.

A Nissan 2012-ben indította el tanúsítási programját, hogy biztosítani tudja bármely Nissan gépjármű biztonságát és integritását egy esetleges baleset vagy az autó bármely más okból bekövetkező sérülése esetén. A tanúsított javítóműhely-hálózat bővítése iránti elkötelezettségével a Nissan még könnyebben hozzáférhető, gyári technológiájú karosszériajavításokat, állandó elégedettséget és minőségi színvonalat kínál ügyfeleinek a hálózaton belül elvégzett javítási munkák során. Mindez egyben annak esélyét is növeli, hogy az ügyfél meglévő biztosítási kötvénye meghosszabbítása mellett döntsön, ha eljön az ideje.

Jean-Christophe Mercier, a Nissan Europe szervizszolgáltatásokért felelős alelnöke elmondta: „Érdekeltté tesszük a karambolos és egyéb karosszériasérült autók szervizpiacának legfontosabb szereplőit abban, hogy a Nissan európai hálózatán belül maradva végezzék el a szükséges javítási munkákat, ami hozzájárul ahhoz, hogy meg tudjunk felelni gondokoskodási kötelezettségünknek minden egyes forgalomban lévő Nissan gépjárművel szemben.”

Hozzátette: „Ezzel a javításokhoz vezető legrövidebb, illetve leginkább költségkímélő utat kínáljuk, tanúsított alkatrészekkel és szakértelemmel, ami drasztikusan csökkenti a másodlagos helyreállítási munkák iránti igényt, teljes mértékben megőrizve az adott jármű szerkezetének és biztonsági rendszereinek integritását.”

A Nissan ajánlatának emellett egyes európai piacokon része a gazdasági totálkáros esetek csökkentését célzó kötelezettségvállalás is. Ennek révén a biztosítók által évente kifizetett legköltségesebb tételek közül több is kiesik, miközben a javítás garantáltan megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak, és az adott esetben a legmegfelelőbb megoldást jelenti.

Jean-Christophe megjegyezte: „Úgy gondoljuk, hogy a gazdasági totálkár megállapításának kiküszöbölésére műszaki felkészültség, szakértelem, illetve a költségek kézben tartása terén senki nem lehet jobb pozícióban, mint az adott autó gyártója. Ez komoly előnyt jelent az autótulajdonosoknak és a Nissan hálózatát használó biztosítótársaságoknak is. Biztosak vagyunk abban, hogy jelenleg minden szempontból a Nissan európai hálózata jelenti az optimális megoldást az autójavító ipar és ügyfelei számára is.”

Előző cikkToyota: jönnek a humanoid robotok?
Következő cikkMegkezdődött az ultramodern Polestar Production Centre gyártóüzem építése