AutóAddikt Autó-motorsport A Red Bull színeiben Marco Wittmann BMW M4 DTM versenyautója

A Red Bull színeiben Marco Wittmann BMW M4 DTM versenyautója

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) fiatal világbajnokának BMW M4 DTM versenyautóját a 2016-os szezon futamain már a Red Bull színeiben küldi pályára a BMW Motorsport. Marco Wittmann a spanyolországi Circuito Monteblanco aszfaltcsíkján mutatta be a vadonatúj fényezést.

marco-wittmann-bmw-motorsport-m4-autoaddikt

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) fiatal világbajnokának BMW M4 DTM versenyautóját a 2016-os szezon futamain már a Red Bull színeiben küldi pályára a BMW Motorsport. Marco Wittmann a spanyolországi Circuito Monteblanco aszfaltcsíkján mutatta be a vadonatúj fényezést.

2016. február 23-án, kedden három napon át tartó intenzív tesztelésbe kezdett a BMW Motorsport a spanyolországi Circuito Monteblanco versenypályán: a bajor gyártó a Sevilla és Huelva városok között félúton elterülő aszfaltcsíkon folytatja felkészülését a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjára. A tesztidőszak első napján a nyolc BMW M4 DTM-ből álló versenyautó-flotta idei első hivatalos képviselője is bemutatkozott: a sorozat 2014-es világbajnoka, a német Marco Wittmann a 2016-os szezon futamain már a Red Bull színeiben gurul fel a rajtrácsokra.

A BMW RMG csapat 11-es rajtszámot viselő BMW M4 DTM versenyautója a BMW Motorsport prémium partnerének számító Red Bull hivatalos versenyruházatát öltötte magára. Az osztrák világcég 2014 óta támogatja a BMW DTM-szereplését, éppen azóta, hogy Marco Wittmann négy futamgyőzelemmel, mindössze 24 esztendősen megnyerte a széria pilótái között futó pontversenyt, amellyel a sorozat világbajnoki címét is elhódította.

„Boldog vagyok, amiért 2016-ban a Red Bull színeiben versenyezhetek a Német Túraautó Bajnokság futamain” – kezdte Marco Wittmann. „A Red Bull számtalan világklasszis sportolót támogat világszerte, rengeteg különféle sportágban, és rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy én is e család tagja lehetek. 2015-ben, a Red Bull szakembereivel egészen fantasztikus Forma-1-es teszteket produkáltunk a Scuderia Toro Rosso színeiben. Ugyanakkor szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetemet és hálámat fejezzem ki korábbi partneremnek, az Ice-Watch-nak. Nagyszerű sikereket értünk el együtt, kiváltképp 2014-ben, amikor a dobogó legfelső fokára állhattunk fel. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez az álom a Red Bull oldalán is valóra váljon” – fogalmazott a német pilóta.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) kilenc versenyhétvégéből és tizennyolc futamból álló 2016-os versenyszezonja március 6-8. között rajtol el Hockenheim aszfaltcsíkján. A BMW DTM-pilótái az idény során négy alkalommal látogatnak majd Németországon kívülre: a hockenheimringi szezonnyitó és szezonzáró, valamint a lausitzringi, a norisringi és a nürburgringi megmérettetések mellett a három nagy német prémiumgyártót rajtrácsra állító sorozat Ausztriában (Spielberg), Hollandiában (Zandvoort), Oroszországban (Moszkva) és Magyarországon (Mogyoród) is tiszteletét teszi.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjában rajthoz álló BMW-csapatok és BMW-pilóták hivatalos névsora:

BMW RMG csapat:

#11 Marco Wittmann

#16 Timo Glock

BMW MTEK csapat:

#7 Bruno Spengler

#18 Augusto Farfus

BMW RBM csapat:

#31 Tom Blomqvist

#36 Maxime Martin

BMW Schnitzer csapat:

#13 António Félix da Costa

#77 Martin Tomczyk

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjának versenyhétvégéi:

2016. május 6-8.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)
2016. május 20-22.: Red Bull Ring (Ausztria, Spielberg)
2016. június 3-5.: Lausitzring (Németország)
2016. június 24-26.: Norisring (Németország, Nürnberg)
2016. július 15-17.: Circuit Park Zandvoort (Hollandia, Zandvoort)
2016. augusztus 19-21.: Moscow Raceway (Oroszország, Moszkva)
2016. szeptember 9-11.: Nürburgring (Németország)
2016. szeptember 23-25.: Hungaroring (Magyarország, Mogyoród)
2016. október 14-16.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)