AutóAddikt Magazin A tisztán elektromos C40 Recharge folytatja a Volvo Cars ötcsillagos sikersorozatát az...

A tisztán elektromos C40 Recharge folytatja a Volvo Cars ötcsillagos sikersorozatát az Euro NCAP biztonsági vizsgálatain

A tisztán elektromos Volvo C40 Recharge maximális ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP 2022-es tesztjén, és ezzel ugyanúgy a jelenleg kapható legbiztonságosabb autók közé tartozik, mint a Volvo modellkínálat összes többi tagja.

Az új teszteredménnyel folytatódik a Volvo Cars sikersorozata az Euro NCAP biztonsági vizsgálatain: az Euro NCAP által tesztelt, jelenleg kapható Volvo gépkocsik ugyanis egytől egyig ötcsillagos minősítést szereztek a szervezet biztonsági vizsgálatán.

A C40 Recharge különösen magas pontszámokat ért el az utasvédelem, valamint a vezetőtámogató rendszerek terén, köszönhetően annak a biztonsági alapfelszerelésnek, amely kiemelkedően gazdagnak számít a méretosztályában. Ezek a technológiák számtalan helyzetben nyújtanak támogatást és védelmet; többek között segítenek a vezetőnek észlelni és elkerülni az ütközéseket, a forgalmi sávban tartják a gépkocsit, és enyhítik a véletlen útelhagyás következményeit.

„A biztonság terén mindig vezető pozícióra törekszünk.” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának vezetője. „Ez annyit tesz, hogy autóink fejlesztése során a legszigorúbb normákat és előírásokat tartjuk szem előtt – ezek közül jó néhánynak a megalkotásában egyébként magunk is aktívan részt vettünk. Ezért bármelyik Volvo modell mellett döntenek, ügyfeleink mindig biztosak lehetnek abban, hogy szeretteikkel együtt a világ egyik legbiztonságosabb autójában utaznak.”

A 2021-ben bevezetett C40 Recharge a Volvo Cars második tisztán elektromos típusa. Az elkövetkező évek során a Volvo Cars – az autóipar egyik legambiciózusabb villamosítási stratégiájának keretében – elektromos gépkocsik vadonatúj családját készül bevezetni.

A hagyományos autógyártók közül a Volvo Cars a világon elsőként hirdette meg teljes körű villamosítás programját, amelynek keretében 2030-tól kizárólag tisztán elektromos járműveket készül forgalmazni. Ezek az akkumulátoros elektromos modellek várhatóan már 2025-ben a márka globális eladásainak 50 százalékát fogják kitenni. Összhangban a Volvo Cars azon célkitűzésével, hogy megőrizze pozícióját, mint a globális autóipar vezető biztonsági szakértője, az új generációs Volvo modellek a biztonság terén is új mércét állítanak majd.