AutóAddikt Hírek A Volvo XC90 a legbiztonságosabb autó – IIHS minősítés: Top Safety Pick+

A Volvo XC90 a legbiztonságosabb autó – IIHS minősítés: Top Safety Pick+

A Volvo XC90 minden vizsgálati típusban (ütközésvédelem és balesetmegelőzés) maximális pontszámot ért el, megelőző és a passzív biztonsági teljesítménye egyaránt kimagasló volt.

volvo_xc90_menetproba_2015_autoaddikt_017

Az XC90 szintén maximális eredménnyel zárta a közelmúltban az Euro NCAP vizsgálatát, amely még inkább megerősíti, hogy az XC90 a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb gépkocsi a világon.

„Az IIHS független tesztjén elért eredmények újfent rávilágítottak azokra a kivételes erőfeszítésekre, amelyekkel a Volvo Cars munkatársai autóik biztonságát vadonatúj szintre kívánják emelni. Az ultra nagy szakítószilárdságú acélból készült biztonsági utascella, a szabadalmaztatott orrszerkezet, a fejlett biztonságiöv- és légzsák-rendszerek, valamint az alapfelszerelésként kínált autonóm vészfékezési rendszer, a City Safety együttesen utolérhetetlen védelmi színvonalat biztosítanak.” – mondta Cecilia Larsson, a Volvo Cars göteborgi biztonsági központjának igazgatója.

Alapfelszerelés a biztonság

Az IIHS ütközésvédelmi vizsgálati kategóriájába olyan tesztek tartoznak bele, mind a kis és részleges átfedéses ütköztetés, az oldalirányú ütközés, a tetőszerkezet stabilitását mérő vizsgálat, vagy a fejtámlák és ülések utasvédelmi kompetenciáját ellenőrző tesztek. A Volvo mindezen teszteken maximális pontszámot ért el, míg a frontális ütközések elkerülése terén teljesítményét kiemelkedőnek ítélték meg, hála a minden új Volvo gépkocsinál az alapfelszerelés részét képező City Safety technológiának. A frontális ütközésvédelem ‘kiemelkedő’ besorolásának köszönhetően az új XC90 alapkivitelű változata a legelsők között szerezhette meg az IIHS 2015. évi ‘Top Safety Pick+’ (Legbiztonságosabb autó +) ajánlását.

volvo_xc90_menetproba_2015_autoaddikt_020

„A Volvo változatlanul arra törekszik, hogy jövőképét megvalósítva 2020-ra nullára csökkentse az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő személyek számát. A Volvo Cars munkatársai számára meghatározó jelentőséggel bír, hogy a valós biztonsági problémákra valós válaszokat találjanak. A közelmúltban végzett kutatások fényesen igazolták autonóm vészfékezési rendszerünk hatékonyságát. Maximális pontszámot értünk el minden olyan független biztonsági vizsgálaton, amelyen részt vettünk. Kétség sem férhet hozzá, hogy az XC90 új mércét állított fel az autóipari biztonság terén.” – mondta Cecilia Larsson.

A Volvo Cars a legkülönfélébb (észak-amerikai, svéd és házon belüli) forrásokból származó, valós baleseteken és biztosítási statisztikákon alapuló adatokat felhasználva fejleszti ki és tökéletesíti számos biztonsági újítását.

volvo_xc90_menetproba_2015_autoaddikt_010

A City Safety a svéd vállalat fejlett ütközés-elkerülő funkcióinak átfogó elnevezése. A szélvédőnél elhelyezett, fejlett radar és kamera alapú érzékelő technológiát alkalmazó City Safety rendszer fejlett, járművek közötti ütközést megelőző funkcióval bír, és a legkülönfélébb forgalmi helyzetekben képes a közlekedés egyéb, védtelen résztvevőit – gyalogosokat vagy kerékpárosokat – is megvédeni.