AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt A1246930114 csomagtérkárpit felfogató patent cseréje az 1997-es Mercedes-Benz W140 S420-on

A1246930114 csomagtérkárpit felfogató patent cseréje az 1997-es Mercedes-Benz W140 S420-on

Tovább folytatjuk a patent-pótlásokat projektautónknál. A 97-es évjáratú Mercedes-Benz W140 S420 ezúttal új oldalsó csomagtérkárpit felfogató klipszet kapott, miután a korábbi verzióból letört egy jelentős darab. Az egyik bal oldalit kellett cserélnünk, Ámon Pali segített ismét beszerezni az alkatrészt.

A W140-es csomagtérkárpitozása különböző felfogató pontokon patentekkel (klasszikus műanyag dugós), valamint klipszekkel (fém) kerül rögzítésre. A kárpitok eltávolításánál egyaránt figyelnünk kell a műanyagok sérülékenységére, valamint a fémek elpattanására.

Egy korábbi szerelési műveletnél – amikor is az ULO hátsó lámpaburákat szerkesztettük be a régiek helyett – sajnos a bal oldali kárpit eltávolításánál lepattant az egyik felfogató patent klipsz fém füle, így középtájt, a felső részen lötyögőssé vált a kárpit. Hajlamos volt továbbá enyhe zörgést is produkálni, nem beszélve arról, hogy az instabilitás miatt permanensen belelógott a bal oldali csomagértető zsanér műanyag burkolatába lecsukáskor és nyitáskor a kárpit U-alakú kivágása. Egyébként hamarosan az U-kivágásokra felkerülnek a megfelelő műanyag burkolószélek is, hogy ténylegesen teljes legyen az összkép.

Mint ahogyan azt már korábban leírtuk, a W140-es csomagtérkárpitjait – most konkrétan a bal oldalit – a csomagtér-érem műanyag fedőlécének eltávolításával kezdődik (hat patent, két csomagtérháló-felfogató kampó – esetünkben). Ezután a hátsó lámpa égősorát takaró kárpitelem félrehajtásával, valamint a kárpit felső sarokrészének óvatos kipattintásával folytatódott a művelet, majd a zsanér mögé hajtottuk óvatosan a kárpit megfelelő részét.

Így máris láthatóvá vált a törött A1246930114 felfogató patentklipsz. A sérült alkatrész eltávolításához félrehúztuk a csomagtértető gumiját a megfelelő részen, majd kipattintottuk a helyéről a felfogatót. A bontott, egyébként makulátlan gyári klipszet pedig pillanatok alatt sikerült a helyére varázsolnunk, masszívan, fixen illeszkedett rögvest.

Mindezek után kezdődhetett a kárpit visszaillesztgetése, először a zsanér mögül bepattintottuk az oda közel eső patentbe a kárpit peremét, majd következhetett az újdonsült klipsz “bevetése”.

Szemmel látható lett a különbség: a kárpit végre szintbe került a bal oldalon is a csoamgtérperemek ívével, pontosan úgy, ahogyan a jobb oldalon is – utóbbinál szintén eszközöltünk egy hiányzó patent-pótlást, és azóta áll teljesen fixen az az oldal is.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULO, Loctite (Henkel Adhesives), Olajshop.hu

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer