AutóAddikt Magazin Mercedes-Benz: korszakalkotó ABS-megoldások 42 év távlatában

Mercedes-Benz: korszakalkotó ABS-megoldások 42 év távlatában

Még 2018-ban, az ABS debütálásának 40. évfordulóján a Mercedes-Benz Museum kitett magáért. Főként, hogy a Mercedes-Benz Intelligent Drive esemény megrendezésre kerülhetett, ahol is igazim klasszikusok – W126. W140, R129 és sok egyéb modellszéria – részt vehettek 40 év távlatában. Íme, a Die Pioniere der Fahrsicherheit (A vezetésbiztonság úttörői) kisfilm.

Külön jegyeznénk meg, hogy a W126-os S-osztály akkoriban taposta 40. évét, míg az R129 épphogy betöltötte a 30-at. Egyébként a W140-es modellcsalád jövőre, 2021-ben fogja ünnepelni 30. évfordulóját, hiszen 1991-ben mutatták be először a nagyközönségnek a teljes egészében új, számos, akkor egyedinek és egyedülinek számító technikai innovációval felszerelve.

A 2018-as Mercedes-Benz Intelligent Drive esemény Inningenben, a Mercedes technológiáit tesztelő központban zajlott. Ez az a hely, ahol a Mercedes próbára teszi az általuk kifejlesztett technológiai-műszaki megoldásokat, melyeket aztán a jövőben megkapnak az érkező modellek – elsőként mindig az S-osztály természetesen.

Az eseményen részt vettek olyan briliáns meghatározó szakemberek, mint például Hermann Gaus tervezőmérnök, vagy épp Anton Zanten a Bosch Global-tól.

Számos vezetési szituációt bemutattak a speciális vezetéstechnikai pályamodulokon, nem meglepő módon olyan helyzeteket teremtve, melyekben nagy szerepük van a Mercedes által fejlesztett ABS rendszereknek. Ezek az akkori innovációk – mint például az előbb említett ABS is – akkoriban rendhagyó, egyedülálló dolognak számítottak, mára pedig életünk részévé avanzsált.