AutóAddikt Hírek Auto Trophy 2016: a MINI lett a legnépszerűbb prémium kisautó

Auto Trophy 2016: a MINI lett a legnépszerűbb prémium kisautó

A MINI vadonatúj modellgenerációja a vezetési élmény, a hatékonyság és az egyedülálló stílus hármas egységével nyűgözte le az Auto Zeitung német autós szakmagazin olvasóközönségét.

mini-cooper-sd-clubman-teszt-autoaddikt-002

A brit prémiumgyártó aktuális modellpalettája felpezsdíti a hétköznapi forgalmat, rabul ejti a tesztvezetőket – és sokadszorra is begyűjti az autórajongók elismerését. Az elsőszámú prémium kisautó töretlen népszerűségének legfrissebb bizonyítéka az Auto Zeitung német autós szakmagazin olvasói szavazása, amelyen a MINI ismét elnyerte a legimpozánsabb import városi kisautót illető Auto Trophy 2016 díjat. Az elismerésért a MINI tizenhét riválissal nézett farkasszemet, s végül a szavazatok 18,6 százalékát bezsebelte.

Az Auto Trophy díjat idén sorozatban huszonkilencedik alkalommal adták át, a szavazásban pedig az Auto Zeitung közönsége mellett a Bauer Media Group egyéb nemzetközi autós szakmagazinjainak olvasói is részt vettek. Az autórajongók huszonnégy kategóriában választották ki kedvencüket, miközben az év exkluzív dizájndíját és márkaarculati különdíját is odaítélték.

Az idei szavazáson közel 60 000 olvasó voksolt. A MINI legújabb sikeréhez nagymértékben hozzájárult az aktuális modellpaletta átfogó generációs fejlődése, amely a menetkomfort, a helykínálat, a vezetési élmény és a hatékonyság mellett a kezelhetőség, a vezetést támogató rendszerek, az intelligens járműkapcsolat és a prémium minőség terén is visszaköszön. A szélesebb célcsoportok meghódításához ráadásul a MINI második karosszéria-változatának piaci bevezetése is újabb lendületet adott.

A háromajtós MINI (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,4–5,7 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 89 – 133 gramm/km) mellett már az ötajtós MINI (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,5 – 5,9 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 92 – 136 gramm / km) is elérhető.

A brit prémiumgyártó motorpalettáján található négyféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrás maradéktalanul lefedi az 55 kW/75 lóerő és 141 kW/192 lóerő közötti teljesítmény-tartományt, sőt mi több, a háromajtós MINI portfóliójára a prémium kisautó szegmens utánozhatatlan élsportolója is megérkezett. A MINI John Cooper Works (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6.3 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 147 gramm/km) 170 kW/231 lóerő maximális teljesítménnyel, Brembo fékrendszerrel dolgozó sport futóművel, aerodinamikailag optimalizált karosszéria-kialakítással és MINI John Cooper Works sportülésekkel felszerelt, típus-specifikus utastérrel emeli át a hétköznapok útjaira a versenypályák hamisítatlan hangulatát.