AutóAddikt Autó-motorsport Az Alfa Romeo Sauber F1 pilótája lett Antonio Giovinazzi

Az Alfa Romeo Sauber F1 pilótája lett Antonio Giovinazzi

Az Alfa Romeo és az Alfa Romeo Sauber F1 csapat örömmel jelenti be, hogy a 2019-es évadban Antonio Giovinazzi pilóta fog a 2007-es Forma-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen oldalán a csapat színeiben versenyezni.

A fiatal tehetségek felkutatásában és kinevelésében mindig is jeleskedő Alfa Romeo Sauber F1 csapat Charles Leclerc helyére kérte fel az olasz pilótát, aki már az elmúlt két évben is a csapattal dolgozott.

Antonio Giovinazzi felkérése különösen nagy jelentőséggel bír annak a projektnek a fényében, amelynek keretében az idei évadban az Alfa Romeo több mint harminc év szünet után visszatért a motorsport csúcsára. Az Alfa Romeo és az olasz versenyző találkozása szinte magától értetődő volt, hiszen Giovinazzi ifjú korától fogva szoros szálakkal kötődik a márkához.

Felkérésére egy egész nemzet büszke, hiszen hosszú évek óta nem versenyzett már olasz pilóta a Forma-1-ben.

Antonio Giovinazzi először a 2017-es osztrák nagydíjon, a Sauber színeiben állt rajthoz Forma-1-es futamon, később (a 2017-es kínai nagydíjon) még egyszer versenyzett a svájci csapattal. Ezen kívül számos teszten, valamint szabadedzésen vett részt a csapat tagjaként. Már bizonyította tehetségét, és ambiciózus célokat szeretne elérni az Alfa Romeo Sauber F1 csapattal közösen.

„Hatalmas öröm számomra, hogy pilótaként vehetek részt az Alfa Romeo Sauber F1 csapat munkájában. Legnagyobb álmom vált ezzel valóra, nagyon örülök, hogy a csapattal versenyezhetek. Olaszként hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ilyen ikonikus és sikeres márkát képviselhetek, mint az Alfa Romeo. Szeretnék köszönetet mondani a Scuderia Ferrari és az Alfa Romeo Sauber F1 csapat képviselőinek ezért a fantasztikus lehetőségért. Rendkívül motivált vagyok, alig várom, hogy elkezdhessünk dolgozni, és együtt nagyszerű eredményeket érhessünk el” – nyilatokozta Antonio Giovinazzi.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy kihirdethettük pilótáinkat a 2019-es évadra. Először Kimi Räikkönent igazoltuk le, aki rendkívüli tapasztalatával autónk fejlesztéséhez is hozzájárulhat, és az egész csapat fejlődését felgyorsíthatja.
Az Alfa Romeóval együtt szeretettel köszöntjük a csapatban a Charles Leclerc helyére érkező Antonio Giovinazzit. A múltban már dolgozhattunk vele, így tudjuk, micsoda lehetőségek rejlenek benne. Eltökéltek és motiváltak vagyunk. Célkitűzésünk, hogy folyamatosan fejlődve együtt küzdhessünk a pontszerző helyekért” – vélekedett Frédéric Vasseur, a Sauber Motorsport elnök-vezérigazgatója, az Alfa Romeo Sauber F1 csapatfőnöke.