AutóAddikt Autó-motorsport Az új BMW 8-as Coupé világpremierjével párhuzamosan tér vissza a márka Le...

Az új BMW 8-as Coupé világpremierjével párhuzamosan tér vissza a márka Le Mans-ba

A BMW 2018-ban, alig 1 hónap múlva, június 15-én, a legendás 24-órás megmérettetés előestéjén leplezi le legújabb luxus sportkupéját.

A sorozatgyártásra kész modellt a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették a mérnökök, hogy a márka ügyfelei a hétköznapok útjain is a lehető legintenzívebb vezetési élményt élhessék át.

Huszonnégy óra és egy fantasztikus pillanat: a franciaországi Le Mans versenypálya ikonikus hosszú távú megmérettetésének előestéjén a BMW új fejezetet nyit lélegzetelállító sportautó-történetében. 2018. június 15-én, a Le Mans-i 24-órás verseny előtti végső visszaszámlálás tökéletes apropót kínál az új BMW 8-as Coupé világpremierjére. A bajor prémiumgyártó új luxus sportkupéját azzal a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan hangolták tökélyre a mérnökök, amellyel a BMW Motorsport idén június 16-án visszatér a Le Mans-i 24-órás futam rajtrácsára, 2011 óta először.

A 2018-as FIA World Endurance Championship (WEC) második felvonásán a bajor prémiummárka két darab BMW M8 GTE versenyautót indít útnak. A technika a WEC belgiumi szezonnyitóján és az IMSA WeatherTech SportsCar Championship tengerentúli megmérettetésén már bizonyította versenypályás kvalitásait és rátermettségét. A következő fejezet a sorozatgyártása kész modell világpremierje, az új BMW 8-as Coupé hajtáslánc- és futómű-technológiáját ugyanis egyenesen a motorsport élvonalában fejlesztették tökéletesre a tervezők. Az átfogó motorsport-szaktudás leginkább a BMW M850i xDrive Coupé modellben érhető tetten, amely a teljesen újratervezett V8-as benzinmotornak, a csúcstechnológiát képviselő BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak, az aktív hátsó differenciálzárnak, az aktív borulásgátló rendszerrel és aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering) felszerelt BMW M Professional adaptív futóműnek, valamint a nagyteljesítményű gumiabroncsokkal felszerelt, 20” méretű könnyűfém keréktárcsáknak köszönhetően kivételesen sportos menetdinamikát és rendkívül precíz vezethetőséget garantál.

„Az új BMW 8-as Coupé világpremierjének nem is lehetne elképzelni tökéletesebb eseményt, mint a Le Mans-i 24-órás megmérettetés” – nyilatkozta Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „A verseny a szenvedély, a lendület és a hosszú távú megbízhatóság ékes példája, és mi is ezen legfőbb jellemzők mentén fejlesztettük ki legújabb sportautónkat” – tette hozzá.

Az újdonság által felkínált rendkívül sokrétű vezetési élmény az új BMW 8-as Coupé egyedülálló karakterét nyomatékosítja. A versenyautós géneket még a legextrémebb vezetési szituációban is azonnali teljesítmény-leadás, vérpezsdítő agilitás és a legmagasabb szintű precizitás igazolja, miközben abszolút kényelmet kínáló, hosszú távú utazóautóként a modell fejedelmi menetkomfortot garantál. Legyen szó akár autópályás vezetésről, akár a végtelen autóutak felfedezéséről, az új BMW 8-as Coupé nem csupán kényelmével, de ultramodern luxus kisugárzásával és csúcstechnológiás felszereltségével is elkényezteti utasait.

Mint ilyen, az új BMW 8-as Coupé Le Mans-i világpremierje intenzív élményekben gazdag módon indítja be a bajor prémiumgyártó luxusszegmensben előirányzott, átfogó modellfrissítési hullámát, amely a BMW Group „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájának egyik meghatározó alappillére. Az új BMW 8-as Coupé ez év végi piaci premierjével a modellpaletta csúcsát jelentő, legmagasabb teljesítménybeli és minőségi szabványok kézzelfogható valósággá válnak.