AutóAddikt Hírek Az új MINI a legértékállóbb modell az Auto Bild szerint

Az új MINI a legértékállóbb modell az Auto Bild szerint

2015-ben újra a MINI a legjobb négykerekű befektetés. Ez derül ki az Auto Bild átfogó értékállósági vizsgálatából, amelynek eredményeit a német autós szakmagazin legutóbbi lapszámában tette közzé.

mini_2015Az új, ötajtós MINI Cooper személyében a brit prémium autógyártó nem csupán az év legértékállóbb kisautóját kínálja ügyfeleinek, de az összes járműkategória abszolút győztesét is e téren. Ez azt jelenti, hogy a prémium kisautó kategória megalapítójának vadonatúj, 5 ajtós, 5 üléses változata a leginkább értékálló autómodell a németországi autópiacon.

A Value Master értékállósági díj alapját a  a híres piackutató intézet, a Schwacke előrejelzései adták aszerint, hogy a 2015-ben újonnan forgalomba helyezett egyes modellek négy év folyamatos használat során várhatóan mennyit veszítenek értékükből. Az intézet szakértői az átfogó vizsgálat során az egyes járművek vételárán és sajátosságain túl számos egyéb tényezőt is figyelembe vettek, így a vizsgált autó üzemeltetési költségeit, piaci debütálásának idejét, a márka erősségét, a jármű kategórián belüli versenyképességét, az autóipar aktuális trendjeit, valamint az átfogó gazdasági fejlődést. Az elemzés kimutatta, hogy mely autómodellek a legértékállóbbak, összesen tizenhárom járműkategóriában.

Az új, ötajtós MINI Cooper a „Value Master 2015” trófea elnyerésével a tavalyi győztes MINI Cooper S Countryman modellt váltotta a kisautó kategória dobogójának tetején, amellyel újabb fejezetet nyitott a brit autógyártó sikertörténetében. A MINI 2005 óta minden évben elnyerte a kisautó szegmens aranyérmét, többek között olyan sikermodellekkel, mint az új, háromajtós MINI Cooper elődje vagy a MINI Cabrio, miközben rendre az abszolút értékállósági verseny győztesének kiáltották ki. A Schwacke piackutató intézet szakértői legfrissebb előrejelzésükben az új, ötajtós MINI Cooper használtautó-értékét négy év múltán újkori árának 65,6 százalékára becsülik, amely a legmagasabb értékállósági mutató az idén vizsgált összes autómodell között.

A Value Master rangsor eredményei értékes segítséget nyújtanak a vásárlási döntéshozatalban a potenciális újautó-vásárlóknak, hiszen az egyes modellek újkori ára és használt értéke közötti különbség felmérésével megmutatja a legjobb négykerekű befektetéseket. A MINI modellek értékállósági előrejelzései mindig is kiváltképp kedvezők voltak, amely jól mutatja, hogy a prémium kisautó kategória megalapítója a használtautó-piacon is világméretű népszerűségnek örvend. Az új, ötajtós MINI Cooper sikere pedig azt bizonyítja, hogy ez a tendencia a MINI legújabb modellgenerációja esetében is folytatódik.

Az ötajtós MINI Cooper (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 4,8 – 4,7 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 111 – 109 gramm / km) meghajtásáról egy 100 kW / 136 lóerő teljesítményű háromhengeres, szikragyújtásos erőforrás gondoskodik, a MINI TwinPower Turbo technológia legújabb generációjával felvértezve. A modell 8,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre és opcionálisan a hatsebességes Steptronic automataváltó is elérhető hozzá. Az új MINI-hez kínált motorok mindegyike a brit márkára jellemző vezetési élményt és példaértékű hatékonyságot biztosítja az ötajtós MINI-ben, amely – a háromajtós kiadáshoz viszonyítva – 72 milliméterrel megnövelt tengelytávolságának, plusz két ajtajának és három teljes értékű ülésből álló hátsó üléssorának köszönhetően még nagyobb funkcionalitást és kényelmet biztosít a márka ügyfeleinek. Ez teszi a MINI hamisítatlan élményét újabb célcsoportok számára is vonzóvá – na meg persze az egyedülállóan példás értéktartás.