AutóAddikt Hírek Goodyear abroncsokkal spórol a Snel Logistics

Goodyear abroncsokkal spórol a Snel Logistics

A Goodyear felkérésére a hollandiai székhelyű Snel Logistic Solutions szállítmányozó vállalat az év elején részt vett egy átfogó abroncs-összehasonlító tesztben.

goodyear_fuelmax

Az első belső eredmények, amelyeket FUELMAX abroncsokkal felszerelt vontatóknál mértek, azt mutatták, hogy az üzemanyag-megtakarítás a tesztben értékelt többi abroncshoz képest 100 km-enként 1 liter volt.

A tesztben a Snel Logistic Solutions két vontatóját Goodyear FUELMAX S abroncsokkal szerelték fel a kormányzott tengelyen és FUELMAX D abroncsokkal a hajtott tengelyen, két további vontatóra pedig egy másik prémium márka abroncsait szerelték. 2014 februárja óta mindegyik jármű kb. 145 000 km-t futott, a flotta által mért első eredmények pedig magukért beszélnek. „Le kell szögezni, hogy a teszt még mindig folyamatban van, az eredményeket pedig a végén fogjuk kiértékelni, amikor már ismerjük a teljes költséget is. De az eddigi eredmények szerint az biztos, hogy a tesztben azok a tehergépkocsik produkálták a legjobb eredményt az üzemanyag-fogyasztás terén, amelyeket az új Goodyear abroncsokkal szereltek fel. A különbség meglehetősen nagy, mivel a FUELMAX abroncsokkal felszerelt vontatóink átlagosan egy literrel kevesebbet fogyasztanak 100 kilométerenként. Ezen a téren a FUELMAX teljesítménye jónak tűnik” – mondta Peter Snel, a Snel Logistic Solutions flottamenedzsere.

A vállalatot úttörőnek tartják az innováció és a minőség terén. Új járműveket használ, és rendkívül összetett belső és külső monitorozási rendszert működtet. A teszt szempontjából ugyanilyen fontos a Spa és Weert közötti útvonal. „A weerti irodánk a Spa márka hollandiai elosztó központja. Egy különleges ingajáratot üzemeltetünk, amely négy tehergépjárműből áll (4 x Scania R400, Euro 5-ös motorokkal). A járművek naponta megteszik az utat a két helyszín között, mindig ugyanazt az útvonalat használják, ugyanazokkal a járművezetőkkel. Röviden, ez egy ideális teszthelyzet. Így gondolják ezt a tehergépkocsi-gyártók is, akik felkértek minket az Euro 6-os járművek tesztelésére” – magyarázza Peter Snel.

A Snel Logistic Solutions elsősorban gyorsan mozgó fogyasztási cikkekkel foglalkozik. A mintegy 200 járművezetőt foglalkoztató társaság hisz a szállítás és a logisztika ötvözésében. A hollandiai székhelyű vállalat költségcsökkentéssel segíti ügyfeleit a termelés kezdetétől egészen a késztermékek leszállításáig. „Saját költségeink többségét gondosan követjük, és ahol csak lehet, optimalizáljuk. Az egyik nagy előnyünk a fedélzeti számítógépeinkbe épített vezetési modul. Ez egy állandó erőforrás, amely segít a vezetés optimalizálásában, és lehetővé teszi a vezetési stílus szoros követését” – mondta Peter Snel.