AutóAddikt Újdonságok Az új Range Rover PHEV akár 113 kilométer elektromos hatótávot is tud

Az új Range Rover PHEV akár 113 kilométer elektromos hatótávot is tud

Az új Range Rover modellcsalád immár minden kivitelben elérhető. A P510e és P440e típusjelzésű, megnövelt hatótávolságú plug-in hybrid elektromos járművek (PHEV) kiemelkedően takarékos üzemre képesek. CO2-kibocsátásuk rendkívül alacsony, akár 18 g/km, az akkumulátor egyszeri feltöltésével pedig akár 113 kilométertképesek megtenni. Ezek az értékek az előzetes várakozásokat is felülmúlják, és minden eddiginél jobb menet- és terepképességeket biztosítanak az ügyfelek számára. 

A modell tavalyi leleplezésekor a Land Rover 100 kilométeres elektromos hatótávolságot, valamint 30 g/km CO2-kibocsátást irányzott elő.

A londoni Királyi Operaházban, a képzőművészeti, kulturális, üzleti és sportélet vezető képviselőinek jelenlétében megrendezett világpremier óta minden várakozást felülmúló érdeklődés mutatkozik az új Range Rover iránt. A Land Rover weboldalán a mai napig több mint kétmillió alkalommal konfigurálták a típust, igazolva a luxus-szabadidőjármű műfaját megteremtő modell globális vonzerejét. 

A megnövelt hatótávolságú plug-in hybrid modellek menetteljesítményeik és takarékosságuk terén egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A WLTP norma szerinti, hivatalos mérési adatok alapján a plug-in hybrid modellek akár 18 g/km átlagos CO2-kibocsátás mellett akár 113 kilométert képesek megtenni tisztán elektromos üzemben, ami a valós használat során 88 kilométernek felel meg. Ezek az értékek felülmúlják az előzetes becsléseket. 

Az erősebbik P510e plug-in hybrid hajtáslánc fokozott kifinomultságot és könnyed erőkifejtést kínál. A 38 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor, a 105 kW teljesítményű villanymotor és a 3,0 literes, hathengeres Ingenium benzinmotor összjátéka nyomán a luxusterepjáró 5,6 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára. 

A megnövelt hatótávolságú plug-in hybrid modelleken túl – amelyek P510e és P440e kivitelben egyaránt kiemelkedőteljesítményt és csaknem teljesen nesztelen, tisztán elektromos közlekedést biztosítanak – az új Range Rover különböző takarékos mild hybrid hathengeres benzin- és dízelmotorokkal, valamint egy vadonatúj V8-as erőforrással is megrendelhető. Emellett a normál és nyújtott tengelytávú modellváltozatok jóvoltából az ügyfelek négy-, öt- és hétszemélyes kivitelben is kérhetik új autójukat. 2024-ben egy tisztán elektromos modellel bővül a Range Rover kínálata: ez lesz a Land Rover első akkumulátoros elektromos típusa.

Az új Range Rover SE, HSE és Autobiography felszereltségi szinten választható; emellett a gyártás első évében egy exkluzív First Edition széria is rendelkezésre áll. A normál (SWB) és nyújtott tengelytávú (LWB) kivitelek egyaránt elérhetők öt üléssel; míg az új Range Rover LWB modell fokozott kényelmet kínál hátsó utasai számára, akár 7 üléses változatban is.

Az új Range Rover 2024-ben a Land Rover kínálatában elsőként kap 100%-ban elektromos hajtásláncot. Ezt további modellek követik majd, az évtized végére pedig a Land Rover összes típusa elérhető lesz tisztán elektromos változatban. Ez hozzásegíti a Jaguar Land Rovert ahhoz, hogy a Reimagine stratégia részeként 2039-re teljes termékkínálata, tevékenységei és beszállítói lánca viszonylatában nettó zéró szénkibocsátást érjen el.