AutóAddikt Bemutatók BMW Magyarországon a BMW iX3

Magyarországon a BMW iX3

A hazai kereskedésekben jövő év elejétől elérhető, a vezetés zéró emissziójú élményét, a bajor prémiumgyártó által fémjelzett sportos vezethetőséget, valamint a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő BMW X3 kényelmét, sokoldalú funkcionalitását és bőséges helykínálatát együttesen kínáló BMW iX3 az Eiffel Műhelyház lenyűgöző környezetében került lencsevégre.

A BMW Group Magyarországgal kiemelt stratégiai partnerségi kapcsolatot ápoló Magyar Állami Operaház új gyártási, logisztikai és művészeti központjában, az Eiffel Műhelyházban és azt körülölelő impozáns méretű ipari műemléki környezetben egy exkluzív fotósorozat készült a BMW iX3-ról. A BMW X3 a bajor prémiumgyártó első olyan modellje, amely hagyományos benzin- és dízelmotorokkal, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással is elérhető. A „választás szabadságát” éltető megközelítés lehetővé teszi a vállalat számára, hogy reagáljon ügyfelei világszerte eltérő igényeire, és maximalizálja törekvéseit a globális CO2-kibocsátás csökkentésére.

Az első tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle új elektromos rendszerének energiafelvétele és energialeadása 30 százalékkal haladja meg a BMW Group jelenleg elérhető, tisztán elektromos meghajtású modelljeiben használt megoldást. A hajtáslánc-technológia maximális teljesítménye 210 kW / 286 lóerő, 400 Nm csúcs forgatónyomatékát pedig a legtöbb mai elektromos motorral ellentétben még a legmagasabb fordulatszám-tartományban is képes leadni.

A 80 kWh bruttó kapacitású nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével a WLTP szabvány szerint 460 kilométer, illetve a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) mérései szerint 520 kilométer megtételére képes.

A BMW X3 hagyományos kiviteleihez képest lényegesen gazdagabb alapfelszereltséget kínáló BMW iX3 modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 17,5 – 17,8 kWh / 100 km (NEDC), illetve 18,5 – 19,5 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) 22 990 000 Ft-os bruttó kiskereskedelmi áron 2021 elején érkezik a hazai kereskedésekbe.

A hivatalos átadására váró Eiffel Műhelyház a Magyar Állami Operaház új gyártási, logisztikai és művészeti központja. A Budapest mértani középpontjától nem messze, a MÁV egykori Északi Járműjavító területén barnamezős beruházásként megvalósult komplexum nemzetközi szinten is egyedülálló létesítmény: egyszerre szolgál próba- és játszóhelyként, gyűjti egy fedél alá az Opera díszlet- és jelmezgyártó, valamint raktározó kapacitását, továbbá látogatóközpontként bemutatja azokat az egyedi kézműves színházi szakmákat, amikkel a közönség más körülmények között talán sosem találkozhat. Mindezek helyszíne egy, az Operaházzal csaknem egyidős, impozáns méretű ipari műemléki környezet, amelyet a múlt értékeit megőrizve, a 21. század igényeinek megfelelve alakítottak ki, felszerelve napjaink legkorszerűbb színházi technikájával.