AutóAddikt Magazin Bővül a Toyota gyártókapacitása Amerikában

Bővül a Toyota gyártókapacitása Amerikában

A Toyota 400 új munkahelyet létesít princetoni (Indiana állam, USA) gyártóüzemében, ahol 600 millió dolláros beruházással teremti meg a Highlander szabadidőjármű iránti erőteljes és folyamatosan növekvő kereslet kielégítésének a feltételeit, és modernizálja a teljes gyártólétesítményt.

A beruházás célja a szerszámok cseréje, új berendezések telepítése, valamint olyan fejlett technológiák bevezetése, amelyek erősítik a gyár versenyképességét. A projekt 2019 őszén veszi kezdetét; a fejlesztés nyomán az üzem 40 000 darabbal több Highlandert lesz képes előállítani évente.

A gyárbővítési projekt része a Toyota lokalizációs stratégiájának, amely arra törekszik, hogy a járműveket az értékesítés helyén gyártsák. Jim Lentz, a Toyota Motor North America elnök-vezérigazgatója a 2017-es Detroit-i Autószalonon jelentette be, hogy a vállalat további 10 milliárd dollár értékű beruházásra készül az Egyesült Államokban a következő öt év során. Ezzel a beruházással a világ egyik legnagyobb autógyártója még versenyképesebbé teszi már meglévő USA-beli létesítményeinek működését. Ez a bejelentés is a Toyota azon szándékát igazolja, hogy folytatni kívánja az Egyesült Államokban beruházásait. A princetoni (Indiana állam) üzemben tavaly több mint 400 000 gépkocsi készült, több, mint a gyár 20 éves fennállása óta bármikor.

„A Highlander remek járműnek bizonyult létesítményünk szempontjából; izgatottak vagyunk, hogy hamarosan még többet szállíthatunk belőle hűséges ügyfeleinknek. Ez egyszerre igazolja rátermett munkatársaink elhivatottságát, és az általuk gyártott járművek kiváló minőségét” – fogalmaz Millie Marshall, a Toyota Indiana elnöke.

A harmadik generációs Highlander 2013 óta készül az indianai üzemben; a modell folyamatosan felülmúlja az ügyfelek elvárásait. A Highlander elnyerte a 2017-es Top Safety Pick+ díjat, amellyel az IIHS (Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet) ismeri el a modell minden téren kiemelkedő törésbiztonsági és utasvédelmi jellemzőit.

HIRDETÉS
Előző cikkKitűnő a BMW 2 Coupé és a BMW 3 limuzin utasbiztonsága
Következő cikkÓnos eső: a veszélyekre figyelmeztetnek a hatóságok