AutóAddikt Újdonságok Citroën E-MEHARI: elektromos újdonság a gyártó portfóliójában

Citroën E-MEHARI: elektromos újdonság a gyártó portfóliójában

Az E-MEHARI úgy kapcsolódik a márka történelméhez, hogy egyértelműen a jövő felé tekint. Visszakacsint a márka ikonikus modelljére, az 1968-as Méharira, de több ennél: egy teljesen elektromos, 4 személyes kabrió modern és bohókás külsővel. A Bolloré Csoporttal való együttműködés új szakaszába érve a Citroën tovább erősíti azon törekvését, amely friss, egyedi, a szokásos sémáktól eltérő autók forgalmazását jelenti.

citroen-e-mehari-autoaddikt-1

Trendi, egyszerű, modern és kicsit szemtelen… A Citroën új modellje az E-MEHARI egy okos, színes egyéniség, tökéletes összhangban a Citroën szellemiségével. Az E-MEHARI azok számára készült, akik szeretnek kilógni a sorból, nyitottak az új trendekre és odafigyelnek környezetükre.

A teljesen stressz- és zajmentes E-MEHARI egy igazi szabad szellem az autók között – vallja a gyártó.

Egyedülálló külsővel

Az E-MEHARI tökéletesen megtestesíti a Citroën pozícionálását. Visszaköszönnek rajta a jellegzetes Citroën stílusjegyek:

• kifejező orr-rész két szinten elhelyezett fényforrásokkal, ami a márka egyik meghatározó design-jegye,
• egyedi és optimista design telt kontúrokkal, sima, lekerekített felületekkel és mosolygós arccal.

citroen-e-mehari-autoaddikt-4

Ez a karizmatikus egyéniséget radikális színek erősítik. Az E-MEHARI személyre szabható:

– 4 karosszériaszín: kék, amely kalandra csábít, energiával teli narancs, élénksárga és egy elegáns bézs.
– 2 féle vászon: fekete és narancsos piros.
– 2 belső kárpit: egy nagyon természetes bézs és egy narancsos piros, amelynek a mintázata a vízi sportok világát idézi. TEP anyaguk tökéletesen vízhatlanná teszi őket. Igen merész kombinációk adottak tehát azok számára, akik színes, kifejező autót szeretnének maguknak.
E-MEHARI magas építését fekete elemek hangsúlyozzák: a sárvédő-betétek, a küszöbbetétek és a lökhárítók. Egyértelmű az utalás a szabadidő-autók világára.

Eredeti személyiséggel

Az E-MEHARI személyisége az ikonikus Méhari-éval mutat rokonságot. Külsejük és karakterük is hasonlít, mindkét autó kiváló partner az aktív pihenésre és tele van praktikus megoldásokkal. Az 1968-ban megjelent Méharihoz hasonlóan az E-MEHARI:

– nyitható, levehető vászontetővel rendelkezik és külön oldalsó borítóelemekkel, amelyekben nagy átlátszó ablakok kaptak helyet. A használó szabadon döntheti el, hogy az utastér elejét, hátulját fedi le, esetleg csak az oldalakat, vagy az egészet.

citroen-e-mehari-autoaddikt-3

– 4 teljes értékű ülőhellyel rendelkezik, valamint egy ledönthető hátsó üléspaddal,

– emelt hasmagasságú a jobb terepképességek érdekében,

– karosszériája hőformázott műanyagból van, amely nem korrodálódik, fényezése nem igényel karbantartást, rugalmasságának köszönhetően pedig ellenáll a kisebb sérüléseknek,

– könnyű használni : kívül-belül egyszerűen, vízsugárral mosható.
Az ajtók bordázása utalás a Méhari jellegzetes oldalsó felületeire, de a karosszériaszínek is hasonlítanak azokra, amelyekkel a Méhari-t bemutatták.

Ez a kapcsolat a legendás Méhari-val, az E-MEHARI-t erős identitással ruházza fel. Ez a filozófia teljesen egyedülálló és azoknál talál célba, akik karakteres és vidám autót keresnek.

Könnyed vezethetőséggel

A laza és egyszerű E-MEHARI magas szintű technológiai tartalommal bír. A 100%-ban elektromos hajtásánál alkalmazott akkumulátortechnológia a francia Bolloré Csoport munkájának eredménye: az LMP (Lítium-metál-polimer) nagy autonómiát tesz lehetővé magas teljesítmény, megbízhatóság és biztonság mellett.
Az LMP® akkumulátorok jellemzője a nagy energiahatékonyság és a működési biztonság. Ezek szárazelemek, ami számos előnnyel ruházza fel őket. Ellenállnak az időjárási körülmények változásainak és akár 110 km/h végsebesség elérését teszik lehetővé, 200 km-es városi hatótávolság mellett.

16 Amperes töltés esetén (ahol ez lehetséges) 8 óra alatt teljesen feltöltődnek, 10 Amperes otthoni csatlakozóval pedig 13 óra alatt tölthetők fel az akkumulátorok.

Ezáltal az E-MEHARI szokatlan szabadságérzetet és kényelmet nyújt: kabrióélményt dinamikus gyorsulással az elektromos autók csendessége mellett.

Az E-MEHARI-t a PSA Peugeot Citroën rennes-i üzemében fogják gyártani, forgalmazása 2016 tavaszán kezdődik.

Az E-MEHARI első alkalommal december 9 és 11. között lesz látható a PSA Peugeot Citroën párizsi központjában, az avenue de La Grande Armée-n, ahol a COP 21 keretében kialakított Eco Driving Center várja az érdeklődő látogatókat.

citroen-e-mehari-autoaddikt-2

Műszaki adatok

MÉRETEK
Hosszúság : 3.81 m
Szélesség : 1.87 m
Magasság : 1.65 m
Csomagtér : 200 dm3 – 800 dm3 (ledöntött ülések)

MOTOR ÉS AKKUMULÁTOR
Maximális teljesítmény : 50 kW
Névleges teljesítmény : 35 kW
Lítium-metál-polimer akkumulátor : 30 kWh

MENETTELJESÍTMÉNY :
Végsebesség : 110 km/h

AUTONÓMIA :
Városi ciklus: 200 km
Városon kívüli ciklus: 100 km