AutóAddikt Autó-motorsport Magyar résztvevővel startol el az Aston Martin Racing Driver Academy 2020-as évada

Magyar résztvevővel startol el az Aston Martin Racing Driver Academy 2020-as évada

A nemzetközi motorsportok globális visszatérésével kezdetét veszi az Aston Martin Racing Driver Academy 2020-as évadja is, amelyben a brit luxus sportautó-gyártó folytatja a hosszú távú GT versenyzés következő generációs sztárjainak keresését.

A kezdeményezés gyorsítósávot biztosít a tehetségek számára az Aston Martin Racing virágzó ügyfélcsapat-hálózatába, és már 2019-ben nagy sikernek örvendett. Idén ismét 13 jelölt versenyez az AMR Driver Academy keretében, akik világszerte különböző bajnokságokból érkeztek. A neves gyártó versenytárs nélküli tanulási és fejlesztési platformjaként a kezdeményezést finomhangolták és ismét továbbfejlesztették, így még hatékonyabb tréninget biztosít a fiatal tehetségek számára. Emellett számos intézkedést végeznek, amely segíti a koronavírus járvány terjedésének megakadályozását.

Az AMR Young Driver Academy olyan 17 és 25 éves pilóták számára kínál lehetőséget, akik elismert bajnokságok Vantage GT3 és GT4 versenyprogramjában terveznek részt venni. A tét meglehetősen nagy: a legsikeresebb pályázó pénzügyi támogatást kap a 2021-es versenyprogramjához, emellett szimulátor-használatot, rendszeres edzést, valamint egy TAG Heuer AMR karórát biztosít a gyártó.

Épp úgy, mint korábban, a résztvevőket számos kritérium alapján értékelik, beleértve a gyorsaságot, a kiegyensúlyozott teljesítményt és a műszaki visszajelzést. Emellett a zsűri értékeli a pilóták stratégiai képességét, csapatmunkáját, valamint a szerepükhöz kötődő marketing és pr munkát. Emellett pedig a legsikeresebb jelöltnek nagy fejlődési potenciállal is kell rendelkeznie a jövőre nézve.

Tom Canning, a 2019-es brit GT4 bajnok végzett a 2019-es AMR Driver Academy élén. A 17-éves, Bath-i származású fiatalember a 2017-es Le Mans-i kategóriagyőztes Jonny Adam és a FIA WEC-ben versenyző Ross Gunn lábnyomait követve azóta már tavaly decemberben részt vett a gyári Aston Martin Vantage GTE bahreini tesztelésén, valamint gyári támogatást élvez az idei teljes kampánya során.

David King, az Aston Martin Racing elnöke hozzátette: „A tény, hogy a nehézségek ellenére egy csapat tehetséges fiatal áll készen, hogy részt vegyen a 2020-as Aston Martin Racing Driver Academy megmérettetésén, bizonyítja a kezdeményezés értékét és fontosságát a junior GT versenyzői ökoszisztémában. Továbbra is a küldetésünknek tartjuk, hogy ügyélhálózatunkon keresztül felfedezzük a legjobb fiatal tehetségeket, annak érdekében, hogy segítsük őket karrierjük során, valamint hosszú távon biztosítsuk az Aston Martin Racing versenyképességét, ezáltal pedig a versenyautókat használó csapatok versenyképességét is.”


AZ ASTON MARTIN RACING DRIVER ACADEMY JELÖLTJEI

PilótaCsapatVersenysorozatAutó
Jamie Caroline (UK)
Roman DeAngelis (CAN)
Cedric Freiburghaus(CHE)
Valentin Hasse Clot (FR)
Hefler Róbert (HUN)
Patrick Kibble (UK)
Kenton Koch (USA)
Antonio Ledesma (MEX)
TF Sport
Heart of Racing
ProSport
Garage 59
Virage
TF Sport
Bsport Racing
Virage
British GT
IMSA
GT4 European Series
GT World Challenge Eu
GT Cup Open
British GT
GT4SX
Ultimate Cup Series
Vantage GT4
Vantage GT3
Vantage GT4
Vantage GT3
Vantage GT4
Vantage GT4
Vantage GT4
Vantage GT4
Connor O’Brien (UK)
Theo Nouet (FR)        
TF Sport
AGS
British GT
GT4 European Series
Vantage GT4
Vantage GT4
Akhil Rabindra (IND)
Nate Stacey (USA)
Dan Vaughan (UK)
           
AGS
KohR Motorsport
TF Sport
 
GT4 European Series
Michelin Pilot Challenge
British GT       
 
Vantage GT4
Vantage GT4
Vantage GT4