AutóAddikt Magazin Ha ma élne József Attila, lehet, hogy Toyota hibridet választana?

Ha ma élne József Attila, lehet, hogy Toyota hibridet választana?

Kisiskolásokat kértek arra, képzeljék el, milyen autója lenne annak a költőnek, akinek születésnapját április 11-én, a Költészet napján ünnepeljük – áll egyebek mellett a Toyota aktuális sajtóközleményélben.

Az akcióval a szervezők nem reprezentatív kutatást szerettek volna készíteni, pusztán az autók segítségével a gyerekek kíváncsiságát szeretették volna felkelteni a költészet iránt. A gyerekek többsége első pillanatban még a Bugatti, Ferrari legújabb típusát, esetleg Teslát vizionált a költőnek, ám amikor segítettek nekik végiggondolni, hogy a művészek többsége nem tartozik felső tízezerhez, József Attila meg pláne nem, akkor már sokkal racionálisabb autót képzeltek el, avattak be az akció szervezői.

A kicsik többsége szerint ugyanakkor biztos, hogy a költő „zöldek” táborába tartozna, és többnyire kerékpárral járna, de ha autóba ülne, akkor elektromos, vagy az elektromos és a benzines meghajtást kombináló, a városi közlekedés során akár 50-70%-ban is tisztán elektromos üzemű, károsanyagkibocsátás és fogyasztás mentes közlekedést lehetővé tevő hibrid elektromos autót használna.

A gyerekek elképzelhették azt is, hogy mely verseit reklámozna a költő saját autója oldalán. Ezeket fel is írhatták az első környezetbarát hibrid elektromos kisautó, egy Toyota Yaris oldalára. Az akcióba bevonták Füred Kapitányt, a balatoni mesehőst, aki segédéivel közösen a gyerekeket olyan rendezvényekre viszi, amelyek igazán érdekesek lehetnek számukra. A kicsik eljuthatnak majd Süsü bázisára, Balatonszárszóra, a Csukás István Színházba és a József Attila múzeumba is. A legjobbak eljuthatnak Füred Kapitány kincsvadászatára is, amelyet a tihanyi Placcon szerveznek meg. Azok a gyerekek pedig, akik szeretik a vitorlázást, eljuthatnak majd a Balaton legnagyobb versenyére is, a Nemzeti Regattára, ahol egy hajóról nézhetik végig a látványos versenyt.

Mint azt Varga Zsombor, a piac legszélesebb, 16 modellből álló környezetbarát hibrid elektromos modellportfólióját kínáló, és a zöld autók értékesítésében piacvezető Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációért felelős vezetője elmondta: „Az autóipari vezető szerepét egyszerre felelősségnek is tekintő, ezért a társadalmi felelősségvállalás területén is élen járó Toyota és Lexus világszerte rendszeresen támogat jótékonysági megmozdulásokat és kulturális eseményeket. A gyermekek hihetetlenül gazdag képzeletvilága és érzékenysége, környezettudatosság iránti fogékonysága ráadásul régóta inspirálja a vállalatot, elég, ha csak a már 12 éve minden évben globálisan, így Magyarországon is megrendezésre kerülő Toyota Álomautó Rajzversenyre gondolunk. Éppen ezért mi magunk is kíváncsiak voltunk arra, milyen autót képzelnének el a gyerekek hazánk egyik legnagyobb költőjének, József Attilának.”

Érdekességként emellett a Toyota szakembere megjegyezte: „Jóllehet, jelen aktivitásunkat kizárólag a jó ügy támogatása motiválja, érdemes felhívni arra a vállalati döntéshozók figyelmét, hogy a vállalatok hosszútávon is profitálhatnak a pozitív, értékteremtő megmozdulások felkarolásából. Kifejezetten az autóiparnál maradva például több kutatás is rávilágít arra, hogy a gyerekek sokat foglalkoznak az autós márkákkal, figyelik a reklámokat és szüleik ilyen irányú viselkedését is, ám ha lehet, még náluk is fogékonyabbak a környezetbarát, zöld, a természetet megóvó megoldásokra. A Michigan State University korábbi kutatása szerint a gyermekek 39 százaléka vásárol majd később egy bizonyos autómárkát, ha azt már szülei is használták. Ez a meglepően erős korreláció egyre jobban kihat az autóforgalmazók marketingstratégiájára. Egy másik kutatás szerint ötből három szülő bevonja a gyermekét az autóvásárlásba, pontosabban a kicsinyek szempontjait is figyelembe veszi, ha új járművet szeretne a család. Nem egy családfő számolt be például arról, hogy gyermekének jövőjére gondolva, nem ritkán a csemeték konkrét sugallatára döntött úgy, hogy környezetbarát hibrid elektromos autót vásárol.”

Előző cikkIdén 50 éves a legendás Opel GT
Következő cikkElkezdte működését a BMW Group automatizált járművezetésre szakosodott innovációs központja