AutóAddikt Bemutatók DS Magyaroszágon is bemutatkozott az új DS 7

Magyaroszágon is bemutatkozott az új DS 7

A DS Automobiles legelső, teljes egészében saját fejlesztése, a DS 7 CROSSBACK 2017-ben debütált, új, avantgárd életérzést sugározva.

A DS 7 CROSSBACK egyedülálló belső dizájnjának, kivételes kifinomultságának és technológiai megoldásainak köszönhető népszerűsége megnyitotta az utat azon fejlesztések számára, amelyek a most bemutatott Új DS 7-ben öltöttek formát.

KARIZMATIKUS DESIGN ÉS KONTRASZTOS VONALAK, MELYEKET KIEMEL A DS PIXEL LED VISION 3.0 ÉS „DS LIGHT VEIL” VILÁGÍTÁS

Az Új DS 7 külső megjelenése mind a front-, mind pedig a hátsó részen jelentős fejlődésen ment keresztül. Eleganciájának megőrzése mellett az Új DS 7 kontrasztos és strukturált vonalainak köszönhetően erőteljes dinamizmust sugároz.

A karakterisztikus világítás még kifejezőbb tekintetet kölcsönöz az új modellnek. A kifinomult DS PIXEL LED VISION 3.0 fényszórók és a DS LIGHT VEIL nappali menetvilágítás harmonikus kombinációja az haut-couture szellemében készült.
A DS WINGS és a hűtőrács szélesebb lett, az első lökhárító alsó részét pedig újratervezték.
A szintén újratervezett, keskenyebb hátsó LED fényszórók örvényszerűen pikkelyezett mintázatukkal és sötét metálos fényükkel kihangsúlyozzák a DS 7 egyedülálló külsejét. A hátsó csomagtérajtó erőteljesebb vonalakat kapott, miközben a „CROSSBACK” feliratot felváltó „DS AUTOMOBILES” márkajelzést vizuálisan hangsúlyozták az Új DS 7 modellen.

A kerekek szintén nagy szerepet játszanak a DS 7 karakteres megjelenésében. A speciális betétekkel ellátott, 19 hüvelykes új EDIMBOURG és SILVERSTONE keréktárcsák optimális aerodinamikai hatékonyságot biztosítanak, stílusos kialakításuk pedig optikailag növeli az átmérőjüket. Az új, 21 hüvelykes BROOKLYN keréktárcsák szofisztikált kialakítása exkluzív megjelenést kölcsönöz az Új DS 7 E-TENSE 4X4 360-nak. Az új modellen fényes fekete ablakkeretek és tetősínek fokozzák a sziluett dinamizmusát.

DS PIXEL LED VISION 3.0

A DS PIXEL LED VISION 3.0 egy teljesen új technológiát képvisel, amely még egy dimenziót hozzátesz a mátrixos modellekhez. Az Új DS 7 PIXEL moduljainak különlegessége a fényáram optimalizált irányítása, amelyet a teljes termékcsaládra jellemző 3 egyforma modul valósít meg. A PIXEL technológia felel az optimalizált megvilágításért. A fényáram erőteljesebb és homogénebb, hatótávolsága pedig 380 méterre nőtt (országúti üzemmód). 50 km/h sebességen belül a fénykévék szélessége már eléri a 65 métert. A belső két helyzetjelző/tompított fény modul egyszerre gyullad fel. Kívül a PIXEL fényszórók három sorba rendezett 84 LED-je ragyog. A kanyarkövető világítás funkciót a PIXEL modul külső LED-jeinek a kormányállás függvényében szabályozott fényereje látja el.

DS LIGHT VEIL

A nappali menetvilágítást a DS X E-TENSE és a DS AERO SPORT LOUNGE modelleken végeztt munkánk ihlette. Azt az illúziót kelti, mintha a fény a karosszérialemezeken törne át. A DS LIGHT VEIL funkciót egy nappali menetfény és négy függőleges, 33 LED-ből álló világító csík együttese alkotja. Az újítás lényege maga a gyártási eljárás: a lézergravírozott polikarbonát felület belső oldalát színre fújják, hogy külső megjelenésében váltakozzon az áttörő fény a karosszéria színére festett zónákkal. Ez technológia a drágakövek ragyogásához hasonló mélységi hatást és csillogást kelt. A DS LIGHT VEIL minden nyitásnál és zárásnál felvillan.

A FRANCIA MESTEREK MŰHELYTITKAINAK LEGJAVA A SZÉP ANYAGOK SZERELMESEI SZÁMÁRA

A legnagyobb párizsi divatházak mintájára a DS Automobiles is különös gonddal választja ki és dolgozza fel az alapanyagokat. Az Új DS 7 belső tereinek megalkotásakor különböző univerzumokat álmodtak meg a tervezők, hogy minden utazáshoz egyedi hangulatot teremtsenek.

A kifinomultság legmagasabb szintjén az Új DS 7 OPERA áll, melynek Nappabőr borítása fekete és szürke színben érhető el. A nagy felületeken alkalmazott, a bőr legnemesebb részét felhasználó kárpit természetes tapintást és kifinomultságot kölcsönöz a belső térnek.

A Nappabőrből készített, ráncolt hatású dekorborítás megjelenik a műszerfalon és az ajtópárnákon is. Varrás és toldás nélküli felülete megőrzi a természetes bőr tapintását és látványát. A bőrkárpitot egy dombornyomat gazdagítja, melynek vonalai a DS LIGHT VEIL formáit idézik.
A legapróbb részletekre is kiterjedő figyelem tetten érhető az új fehér és zafír színű gyöngyszemöltéses díszvarráson, a teljes bőrrel bevont kormánykerék közepét borító feszített Nappabőrön, és a DS Automobiles ikonikus „Clous de Paris” gilosált felületmintázatán át az immár szürke színösszeállításban elérhető óraszíj mintázatáig, a belső tér minden elemében.

A kifinomultság jellemzi a RIVOLI fekete színvilágú belső tereit is, a steppelt gyémántmintás bőrüléseinek kárpitja szemcsésebb hatású.

A PERFORMANCE LINE belső terek még mélyebb fekete színben hódítanak, mikroszálas puha Alcantara® textillel borítva, a dinamikus hatást erősítő aranyszínű és vörös részletekkel fűszerezve.
A BASTILLE felszereltségű beltér jellegzetes vonásait a speciális felületkezelésű DS vászon és a halpikkelyek inspirálta fekete szemcsés kárpit adja.

Mindegyik belső tér hangulatát a személyre szabott világítás teszi még harmonikusabbá, melyet a „Clous de Paris” mintázata ihletett.

A DS AUTOMOBILES NAPPABŐR ÜLÉSEI

A luxusórák számos darabból, pontos illesztéssel megalkotott acélszíjának mintázata inspirálta a DS Automobiles csapatának keze munkájával egyetlen darab bőrből kárpitozást, melynek varrás nélkül kivitelezése egyedülálló kényelmet biztosít. Az ülés alapja egy nagy tömörségű, a hagyományos ülésekhez képest több anyagot tartalmazó szivacs. A sűrűbb anyagnak köszönhetően a prémiumkategóriás komfortérzet az évek során változatlan marad. A kiterített bőrdarab oldalhossza 450 mm, de megmunkálás után ez 60 mm-rel csökken.

A kimagasló minőségű Nappa bőr közvetlenül a húsukért tenyésztett, az érintetlen mezőkön ridegtartáson nevelt marhákról érkezik. A 4 milliméteres vastagságú bőrnek csakis a legnemesebb része, az irha kerül felhasználásra. Ezt a kikészített bőrt azután egy speciális színszabályozó eljárással teljes mélységében színezik fekete vagy szürke színekre. A luxus bőrülést masszázs, fűtés és szellőztetés funkciók teszik teljessé.

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ BENZIN / ELEKTROMOS HIBRIDEK ÉS MULTIENERGIA ERŐFORRÁSOK

A DS Automobiles már két egymást követő évben is elnyerte a legalacsonyabb CO2 kibocsátással rendelkező európai autómárka címet, emellett a Formula E többszörös díjazottja. Az Új DS 7 modellt többféle típusú hajtáslánccal kínálja, melyek közül kiemelkedik a tölthető hibridek széles választéka háromféle teljesítménnyel: 225, 300, illetve 360 lóerővel.
Az Új DS 7 E-TENSE 225 egy PureTech 180 típusú benzinmotor és egy 110 lóerős villanymotor együttese, melyekről egy nyolcfokozatú, automata váltó viszi át a nyomatékot a kétkerék-meghajtáshoz.

Az Új DS 7 E-TENSE 4×4 300 és az Új DS 7 E-TENSE 4×4 360 négykerék-meghajtású modellek pedig már PureTech 200-as benzinmotorral, valamint az első, illetve hátsó tengelyekhez külön-külön kapcsolt 110, illetve 112 lóerős villanymotorral vannak felszerelve. A 360-as változat különleges vezérlést kapott, melyet a DS PERFORMANCE valósított meg.
Az új, 14,2 kWh-ás akkumulátor akár a 65 km-es hatótávolságot is eléri WLTP zéró kibocsátású vegyes üzemben, és akár 81 km-t városi üzemben. A töltési idő nagyjából két óra egy 7,4 kW-os töltőre kapcsolva.

A kínálatot bővíti még ezenkívül egy BlueHDi 130 típusú dízelmotor. Európán kívül pedig a 130, 215 és 225 lóerős PureTech benzinmotorok is kaphatók.
Az Új DS 7 kategóriájának leghatékonyabb modelljei közé tartozik, többek között a jól korlátozott tömegének köszönhetően.

AZ ÚJ DS 7 E-TENSE 4X4 360

A DS Automobiles Új DS 7 E-TENSE 4×4 360 modelljében a Grand Tourisme életérzése testesül meg. Az Új DS 7 E-TENSE 4×4 360 jelentős teljesítményét (200 lóerős benzinmotor, 110 lóerős első és 112 lóerős hátsó villanymotor) a DS PERFORMANCE tartja kordában az energiafelhasználás optimalizált vezérlésével. Ez a megoldás magában foglalja a DS ENERGY COACH technológiát, amely az autóvezetőt segíti a fékezés megfelelő kezelésében az energia- visszatáplálás vezérléséhez. A karosszéria 15 mm-el lejjebb került, a nyomtávok kiszélesedtek (+24 mm elöl, +10 mm hátul), a DS PERFORMANCE által fémjelzett féknyergekkel felszerelt első fékek átmérője pedig 380 mm-re nőtt.

A 21 hüvelykes BROOKLYN felnik fényes, szürke színt kaptak, az íves vonalvezetésen megcsillanó fény egyedi karizmát kölcsönöz a megjelenésnek. A 0-ról 100 km/h-ra gyorsulás igazolt időtartama 5,6 mp, az 1000 méteres állórajtot pedig 25,4 mp alatt teljesíti az autó.

A TECHNOLÓGIA A LELKE AZ ÚJ DS 7 TELJES KÍNÁLATÁNAK

A DS IRIS SYSTEM technológiát is magában foglaló információs és szórakoztató rendszer egyike a DS 7 legnagyobb újításainak. Ez a megoldás egy alapjaiban újragondolt, teljesen személyre szabható, reaktív, rugalmas és természetes hangfelismerő rendszerrel támogatott kezelőfelülettel jelentkezik. Az újratervezett, nagyfelbontású 12”-es érintőképernyő címkézett menürendszert kínál, amelyből egyetlen mozdulattal elérhető minden funkció: online navigáció, légkondicionálás, digitális audio eszközök, és valamennyi, vezetéssel kapcsolatos információ. A könnyen kezelhető kijelző lehetővé teszi ezen felül az új, nagyfelbontású első és hátsó kamerák képének megjelenítését, vagy a Wi-Fi-n keresztül a Mirror Screen funkcióhoz való hozzáférést is.

A modulokba rendezhető, és személyre szabható oldalakat megjelenítő 12 hüvelykes képernyő grafikája is megújult, megkönnyítve ezzel az olyan lényeges információk megjelenítését, mint a tölthető hibridek energiaáramlása.

A SZEGMENSBEN EGYEDÜLÁLLÓ TECHNOLÓGIÁK

Az Új DS 7 a kényelem és kiegyensúlyozottság biztosítása érdekében olyan technológiákat is kínál, mint a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION és a DS NIGHT VISION.
A DS ACTIVE SCAN SUSPENSION egy, a kategóriájában egyedülálló, vezérelt felfüggesztési rendszer, amelyet az elülső kamera irányít. Minden kerék felfüggesztését egyedileg, az úttest felületének függvényében igazítja.

A DS NIGHT VISION infravörös kamerája pedig az úttestet és a széleit pásztázza a biciklisek, gyalogosok és állatok érzékelése céljából 100 méteres hatótávolságon belül. Az autóvezető számára az új, nagyfelbontású kijelzőn jelenik meg az információ, melyet veszély esetén egy külön hangjelzés kísér.

A biztonságot a DS DRIVER ATTENTION MONITORING éberség-felügyelő rendszer és a 2-es szintű, félig automatikus vezetés segítő rendszer, a DS DRIVE ASSIST teljesíti ki.
A DS DRIVER ATTENTION MONITORING a vezető éberségét elemzi két kamera segítségével. Az első az autó mozgását, a második pedig a vezető szemmozgását, az arc irányát, valamint a szemhéjak rebbenését – azaz az álmosság jeleit figyeli és elemzi… Ez a szegmensben egyedülálló technológiának számít.

A DS DRIVE ASSIST vezetést segítő rendszer szintén a DS 7 tartozéka. Adaptív sebességvezérlőjével képes az autóvezető beavatkozása nélküli leállításra és indításra, vezetőt segítő rendszerével pedig megkönnyíti az autó úthoz viszonyított pozíciójának megtartását.

A HAZAI KÍNÁLAT

Az új DS 7 5 felszereltségi szinttel, 3 féle tölthető hibrid (225,300,360 LE) hajtáslánccal és egy dízelmotorral (130 LE) rendelhető. A magánügyfelek új DS 7-ük mellé 5 év/100 000 km-ig érvényes garanciakiterjesztést és ingyenes karbantartási szerződést kapnak.
Az DS 7 kezdőára 14 990 000 Ft (Bastille BlueHDi 130 Automatic), a 225 LE-s E-TENSE plug-in hibrid változaté 19 490 000 Ft.

page5image54998016