AutóAddikt Autó-motorsport Kamion Európa-bajnokság: Kiss Norbi dobogós a Mercedessel

Kamion Európa-bajnokság: Kiss Norbi dobogós a Mercedessel

Borúsan indult a vasárnapi versenynap az olaszországi Misanoban a Kamion Európa-bajnokság második fordulóján, és később is nagy jelentősége volt az időjárásnak – az időmérő edzésen, még száraz pályán Kiss Norbi a 4. rajthelyet kaparintotta meg.

kiss-norbi-harmadik-hely-olaszorszag-autoaddikt

A napi első versenyre viszont megérkezett az eső. E miatt az első futamon sárga zászló alatt rajtolt el a mezőny. Jól alakult a verseny, az első körökben egyet előrelépve Kiss Norbi a rajtpozícióját végül egy dobogóra, 3. helyre tudta váltani. Várakozáson felüli eredmény, de természetesen egy kis szerencse is kellett hozzá.

Erre a hétvégére készült el Kiss Norbi új versenykamionja, ezek voltak az első méterek, amik természetesen nem voltak problémamentesek, így nagy öröm a csapat számára, hogy sikerült egy ilyen kiugró eredményt elérni.

A két futam között hatalmas eső esett le, mindenki elázott, de aztán amikor ki kellett menni a második versenyre már kisütött a nap és elkezdett felszáradni a pálya. A fordított rajtrácsot követően a 6. helyről indulhatott volna Norbi, ha nem jön közbe egy sebességváltó hiba. A csapat ezt gyorsan orvosolta, de sajnos így is csak a boxutcából rajtolhatott el Norbi. Végül a 11. helyen zárt a misanoi versenyhétvége utolsó futamán. Ezen a hétvégén így összesen 22 pontot szerezve a bajnokság 6. helyére jött fel.

„Nagyon örülök a dobogós helyezésnek, nagyon megérdemelte a csapat az elmúlt időszak kemény munkája után, nagyon köszönöm nekik. De természetesen még nagyon sok tennivaló van, ezt tudja mindenki, de kézzel fogható a fejlődés és az, hogy jó irányba megyünk. Most még küzdöttünk néhány apróbb gonddal, de világosan látjuk magunk előtt az utat. Fontos azonban hogy ne legyünk türelmetlenek, idő kell a fejlődéshez, és ahhoz hogy stabilan jól tudjunk teljesíteni. Köszönöm a szurkolást, folytatjuk a munkát!” – kommentálta a történteket Kiss Norbi.

A Tankpool24 csapata és Kiss Norbi egy dobogós helyezéssel, és szép eredményekkel a zsebükben térhetnek haza, ahol izgatottan készülnek majd a következő versenyre. Az FIA European Truck Race Championship (ETRC) következő állomása a franciaországi Nogaro, ott folytatódik tehát a bajnokság június 11-12-én.