AutóAddikt Autó-motorsport Kiss Norbi magasan a tabella élén a szezon felénél

Kiss Norbi magasan a tabella élén a szezon felénél

Miután 2014-ben Kiss Norbi megnyerte a Kamion Európa-bajnokságot, az idei év célkitűzése – a szeptemberi Hungaroringi futam megrendezése mellett – csakis a címvédés lehetett.

kiss_norbi_2015_oxxo_racing

Az OXXO Racing Team managementjét ettől a szezontól az Axxyss Motorsport képviseli, így megerősödtek a csapat hazai és nemzetközi marketing kapcsolatai, mindezzel pedig profi csapathoz méltó hatékony üzleti modellel szeretnénk a versenypályán kívül is sikeresek lenni és kiszolgálni az egyre növekvő számú rajongót, szponzort, együttműködő partnert.

A versenykamion már tavaly is tökéletesen működött, Norbi a gyengébb ( „A” ) motorral győzte le két legnagyobb, többszörös Európa-bajnok ellenfelét, akik az MAN „A+” motorjával versenyeztek, idén viszont – miután az MAN gyár kiszállt a sorozatból, mint gyári támogató – mindhárman „B” motorral indulnak. A két Buggyra sokat fejlesztett a télen, így most a top öt pilóta, Kiss Norbi, Jochen Hahn, Antonio Albacete, Adam Lacko és David Vrsecky szinte azonos erőt képviselnek az élen – azért csak szinte, mivel Norbi magasan kiemelkedik nem csak a mezőnyből, hanem közülük is.

Az eddigi öt versenyhétvége 10 pole pozíciójából nyolcat megnyert Norbi, 20 futamból 14-en állt dobogón, amiből 12 győzelem volt! A bajnoki tabellát magasan, 71 pont előnnyel vezeti, a legsikeresebb versenyén pedig, Ausztriában Spielbergben mind a négy futamot megnyerte a regnáló Európa-bajnok magyar autóversenyző, vagyis két rajt-cél győzelem mellett kétszer ( a fordított rajtrács miatt ) a nyolcadik helyről rajtolva tudott nyerni.

Hét év kellett az OXXO Racingnek, a kis magyar csapatnak, hogy fejlesztésekben és technikában utolérje a több évtizednyi tapasztalattal rendelkező nagy csapatokat, és most, hogy mi vagyunk az élen, mi vezetjük a tabellát és tőlünk próbálnak ellenfeleink ellesni beállításokat, 25 év – és hatalmas háttérmunka – után visszatér Magyarországra a Kamion Európa-bajnokság mezőnye. Kiss Norbi és a csapat is nagyon várja már szeptember első hétvégéjét, amikor az egyes rajtszámmal a címvédő és a bajnokságot magasan vezető magyar versenyző, magyar csapatban hazai pályán – hazai közönség előtt állhat fel a rajtrácsra, és – reményeink szerint többször is – a kilátogató szurkolókkal együtt énekelheti a Magyar Himnuszt, amit mostanra Európa nagy és híres pályáin már sikerült megismertetni csapatunknak az ottani közönséggel.

Jegyvásárlás az I. Magyar Kamion Fesztiválra – Kiss Norbi által dedikált jegyek! – az alábbi linken:

http://www.kissnorbi.com/hungaroring-kamionos-magyar-nagydij-jegy-vasarlas