AutóAddikt Magazin LEGO Speed Champions: autócsodák másképp

LEGO Speed Champions: autócsodák másképp

A LEGO már többször bebizonyította, hogy nagyszerű és látványos együttműködéseket hoz létre, más szintén népszerű márkákkal karöltve.

lego_speed_champions_autoaddikt

Ezúttal a motorsport három legendás óriásával, a Ferrari-val, a McLaren-nel és a Porsche-val közösen szereznek örömöt a gyermek és a felnőtt rajongóknak egyaránt. A LEGO Speed Champions névre hallgató termékcsalád hét új készletének különlegessége abban rejlik, hogy valóságban is létező sportkocsikat vettek alapul a tervezéskor, illetve azok eredeti gyártóival közösen alkották őket meg.

Az új szetteket a LEGO Csoport szoros együttműködésben készítette el a Ferrari-val, a McLaren-el és a Porsche-val, melynek végeredménye a hét új készlet. A négy legendás sportkocsi; a La Ferrari, a Ferrari 458 Italia GT2, a McLaren P1™ és a Porsche 918 Spyder mellett, a McLaren Mercedes teljes pit-jét, a Ferrari kamionját benne az F14 T-vel és a Porsche két professzionális versenyautóját is a kezükbe vehetik majd a rajongók. A LEGO Speed Champions készetek 2015 márciusától kaphatóak hazánkban is.

Az együttműködés során nemcsak a látványra fektettek hangsúlyt a tervezők, de számos funkciót is lemásoltak, amelyek a játékautókon is pont ugyanúgy működnek, mint a valóságos modelleken. Jól mutatja a termékek alapos kidolgozását, hogy például a Ferrari ikonikus Formula kamionjában, mellyel a csapat utazik, helyet kapott az az ágy is, amelyen a munkatársak szoktak pihenni. Az F14 T modellen szintén rengeteg apró részlet és funkció emlékeztet a valóságos változatra; ilyenek a cserélhető terelőszárnyak az autó orrán, a pót abroncs garnitúra vagy az alacsonyra eresztett alváz. Sőt még a kiegészítő elemek is megtalálhatóak a részletesen kidolgozott modellen; a minifigurák overallján a Ferrari logo, továbbá a készletben a robogó, az időtábla és a két szervizláda is mind a valóságos felszerelések kicsinyített másai. Ez a fajta precizitás az összes készletet jellemezi, és egyszerre dobogatja meg a sportkocsik és a LEGO szerelmeseinek szívét.