AutóAddikt Magazin Megnéztük a 2020-as Utazás Kiállítás lakóautóit és lakókocsijait

Megnéztük a 2020-as Utazás Kiállítás lakóautóit és lakókocsijait

Az idei évben kiemelt érdeklődést fordítunk a lakóautók, lakókocsik irányába. Épp ezért kapóra jött a múlt héten megrendezett Utazás Kiállítás, ahol évről-évre remek kínálattal találkozhatunk e témában (is).

Hatalmas választékot vonultatott fel a hazai forgalmazók jelentős része a 2020-as Utazás Kiállítás keretein belül, a teljesség igénye nélkül jelen volt a Hymer, a Knaus, a Pössl, a Benimar, a Dethleffs, és még sorolhatnánk. A felhozatal a megszokott módon igen változatos volt, bár úgy tűnt, jelentősebb hangsúlyt fektettek idén a disztribútorok a lakóautó-vonalra inkább.

A VPT-Caravan / Hymer Magyarország által kiállított felhozatal Hymer BML-I 780 Mercedes-Benz alapokra építkező lakóbusza például egy remek alternatíva többfős utazáshoz, 4 vagy 5 alvóhellyel (méretezés és opciós felszereltség szerint).

Akár közel 8 méteres hosszal, majd’ 3 méteres magasságával és 2.3 méteres szélességével valóban kellő beltér áll rendelkezésre a kényelmes utazáshoz és kempingezéshez is. Ráadásul ez a modell kiérdemelte a German Design Award 2020 elismerését is, nem véletlenül.

Mindezen felül számos érdekesség, különlegesség „jött szembe” az idei, 2020-as Utazás Kiállítás keretein belül, lakóautó- és lakókocsi téren, kifejezetten tetszetősnek és praktikusnak véltük a Dethleffs kompakt megoldásait, amelyek szintén a funkcionalitásra és a felhasználóbarát megközelítésre alapoztak.

A Benimar felépítményeit ezúttal Ford Transit alapokon tekinthettük meg, az LWB karosszéria-kialakításra applikált utaskabin gigászi méreteket rejtett – érzetre is természetesen.

Ezt a megoldást alapvetően olyanoknak érdemes kipróbálni, akik a kisebb, visszafogottabb, kompakt méreteket kedvelik, és nagy valószínűséggel nagyobb hangsúlyt fektetnek az átfogóbb autózásra egy-egy kempinghelyszínhez tartozó tájegységen, vagy városi környezetben.

Még több fotó: Autóaddikt Facebook

Fotó: Canon

Együttműködő partnereink: Acer HungaryCamera Kft.

Utómunka hardver: Acer