AutóAddikt Magazin Mount Everest expedíció és Toyota Land Cruiser: ez a Toyota EverTest

Mount Everest expedíció és Toyota Land Cruiser: ez a Toyota EverTest

Sikeresen zárult a Toyota EverTest elnevezésű hihetetlen vállalkozás. 2016 áprilisától kezdve három hónapon át merész, elszánt hegymászók és Toyota Land Cruiser terepjárók küzdöttek vállt vállnak vetve, hogy meghódítsák a világ legmagasabb hegyét.

toyota-land-cruiser-evertest-mount-everest-autoaddikt-3

A Toyota két legendás modellje, amelyek neve egyet jelent a nagybetűs terepjáróval, a Land Cruiser 200 és a Land Cruiser Prado újra bebizonyította rátermettségét és elnyűhetetlenségét: ezek az autók egyetlen meghibásodás nélkül tettek meg 15.250 kilométert a legkeményebb útviszonyok közt és extrém magasságokban, szilárd támogatást nyújtva az expedíció tagjainak, hogy megmászhassák a hegyet, majd pedig hazautazhassanak Moszkvába. A csapat minden tagja feljutott a világ legmagasabb hegye, a Mount Everest csúcsára, ahonnan exkluzív anyagokkal tértek vissza, hogy a lehető legtöbb emberrel oszthassák meg ezt a lélegzetelállító élményt.

Az Everestet mindenki szeretné látni, de csak keveseknek adatik meg, hogy felmásszanak rá – és még kevesebben képesek meghódítani a csúcsot.

Az Everestről számtalan legenda és film született már, ám eddig senki sem készített olyan produkciót, amely a hegy lábától egészen a csúcsig végigköveti a nagy kalandot. Éppen ezért Valdis Pelšs és a dokumentumfilmek készítésére szakosodott RD Studio azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy valós időben, valós szereplőkkel mutassák be a Mount Everest megmászásának élményét.

toyota-land-cruiser-evertest-mount-everest-autoaddikt-5

Az EverTest projekt során a csapat minden tagja exkluzív fotó- és videoanyagokat készített, teljes részletességgel dokumentálva a túrát, így most már a legszélesebb közönség számára is elérhetővé vált a hegymászás „streetview” hatású filmje, ami a Yandex Maps internetes portálon tekinthető meg.

toyota-land-cruiser-evertest-mount-everest-autoaddikt-1

A Moszkvába való visszatérés után a Toyota Land Cruiser 200 és a Land Cruiser Prado teljes körű műszaki ellenőrzésen esett át egy hivatalos Toyota márkaszervizben.

toyota-land-cruiser-evertest-mount-everest-autoaddikt-4

Bár a két autó a túrát többnyire magashegyi körülmények között (akár 5.372 méteres magasságban) teljesítette, a terepjárók különféle rendszereinek állapota tökéletesen megfelelt a futásteljesítményük szerinti szabványoknak.

toyota-land-cruiser-evertest-mount-everest-autoaddikt-2

Az autók tökéletes kondícióban fejezték be az expedíciót, és csupán néhány kopó/fogyó alkatrészt kellett cserélni bennük.

Előző cikkJ.D. Power: a Kia első helyen Amerikában
Következő cikkJeles elismerést zsebelt be az új Audi Q7 és A6 Avant