AutóAddikt Hírek J.D. Power: a Kia első helyen Amerikában

J.D. Power: a Kia első helyen Amerikában

A Kia Motors a J.D. Power 2016-os újautó-minőségi felmérésen (Initial Quality Study, IQS) az USA piacán forgalmazott 33 márka közül a legelső helyen végzett.

kia-soul-ev-autoaddikt-teszt-006

Huszonhét éve először fordult elő, hogy nem prémium márka áll a felmérés élén. A Kia kiváló szereplése mindenekelőtt a Sportage és a Soul kategóriagyőzelmének köszönhető, ugyanakkor a Rio, a Forte és a Sorento is saját kategóriájának legjobb három típusa között végzett.

„Az, hogy az összes autógyártó között mi végeztünk az első helyen, az újautó-minőség terén, annak az évtizedes folyamatnak az eredménye, amely során a Kia Motors a kiemelkedő minőségű gyártásra összpontosított, és folyamatosan tökéletesítette teljesítményét. Ez az eredmény ráadásul ügyfeleink ítélete alapján született meg, ennél nagyobb elismerésre senki sem vágyhat” – mondta Michael Sprague, a Kia Motors America ügyvezető igazgatója és alelnöke. „Az autóipar első számú szereplőjeként immár kétség sem férhet hozzá, hogy a Kia világszínvonalon gyárt autót.”

A Kia Egyesült Államokbeli eladásai az elmúlt négy év alatt folyamatosan emelkedve mára meghaladták az évi 600 000-es darabszámot, ezzel párhuzamosan emelkedett a márka teljesítménye a J.D. Power IQS vizsgálatán is. A Kia Motors először 2013-ban került be a tíz legjobban teljesítő márka közé, majd a 2015-ös IQS felmérésen már az összesített második helyen végzett, a legkiválóbb nem prémium gyártóként.

Az idén harminc éves J.D. Power IQS felmérés összesen 26 szegmensben gyűjti be és elemzi a vásárlók tapasztalatait. Az újautó-minőségi rangsort a tulajdonosok határozzák meg, a gépkocsi megvásárlását követő első 90 nap tapasztalatai alapján értékelve a vezetési élményt, a motor és a sebességváltó teljesítményét, valamint egy sor minőségi szempontot is.