AutóAddikt Hírek Nagy a kereslet a pickupokra, a Nissan bővíti a Navara gyártókapacitását

Nagy a kereslet a pickupokra, a Nissan bővíti a Navara gyártókapacitását

A kereslet folyamatos növekedésének megfelelően a Nissan Argentínában is megkezdte a Navara gyártását, így immár öt országban gyártja a vállalat legnépszerűbb pickupját.

A Nissan globális gyártókapacitásának bővítése a vállalatszövetségi partner, a Renault córdobai Santa Isabel gyárában kulcsfontosságú mérföldkő a vállalat számára. A Nissan ismertette középtávú tervét, melynek értelmében 2022-ig globálisan 40%-kal növelné meg a kishaszonjárművek eladását.

A Navara a Nissan úttörő modellje Dél-Amerikában, és a régió 38 piacán van jelen. Globális népszerűségének köszönhetően a típust Spanyolországban, Kínában, Mexikóban, Thaiföldön és immár Argentínában is gyártják.

„A világ 180 országában immár több, mint 15 millióan választották a Nissan pickupot, és a kisteherautók szegmense világszerte növekszik, mely különösen erős terület a Nissan számára” – mondta el Ashwani Gupta a Nissan kishaszongépjármű-üzletágának helyettes vezető alelnöke.

„A gyártás mai megindítása fantasztikus hír a régiónak, a Nissannak és az Alliance vállalatszövetségnek is. Már eddig is erős volt jelenlétünk Latin-Amerikában, és az új gyártósornak köszönhetően gyorsabban szállíthatjuk ki pickupjainkat, hogy kövessük a környező országokban mutatkozó növekvő igényt.”

A Nissan kishaszonjárművei előnyt élveznek az ügyfeleknél, köszönhetően valós képességeiknek és a kényelemnek, mely közúton és terepen is jellemzi őket. A vállalat továbbra is nagy hangsúlyt fektet Nissan Intelligent Mobility jövőképére, és a magas szintű kifinomultság és kifinomult technológiák képében ez a Navarában is megmutatkozik.

Több, mint 80 évre visszanyúló tapasztalatának köszönhetően a teherautók és kisteherautók tervezése, fejlesztése és gyártása terén a Nissan irigylésre méltó elismerést szerzett pickupjaival, melyek az állóképesség és a lehetőségek szimbólumává váltak. Világszerte minden hatodik eladott Nissan jármű egy kishaszonjármű.

A Nissan ambiciózus regionális stratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy a cég Latin-Amerika három legsikeresebb járműmárkája közé kerüljön. A 600 millió dolláros befektetés a córdobai gyártóüzemben a várakozások szerint 3000 munkahelyet teremt majd és évi 70 000 járműves gyártókapacitást a vállalatszövetség számára.

A Renault córdobai ipari komplexuma egytonnás pickupokat gyárt a vállalatszövetség tagjai – a Renault és a Nissan – illetve a Daimlerrel folyó együttműködés keretében a Mercedes-Benz számára is. A három pickup közös szerkezeti elemekre épül, miközben megtartják saját márkaarculatukat, formatervüket és jellegzetes tulajdonságaikat.