AutóAddikt Magazin Összevonja belső égésű erőforrás üzletágait a Volvo Cars és a Geely

Összevonja belső égésű erőforrás üzletágait a Volvo Cars és a Geely

A Volvo Cars és a Geely azt tervezi, hogy meglévő belső égésű erőforrás tevékenységeiket egy önálló üzleti egységben vonják össze, és ezzel egy olyan új, globális beszállítói hátteret hozzanak létre, amely új generációs belső égésű és hibrid hajtásláncok fejlesztésével fog foglalkozni.

A tervezett új üzleti egység megalakulása lehetővé tenné a Volvo Cars számára, hogy tisztán elektromos prémium modelljeinek fejlesztésére koncentráljon. A Volvo Cars a fenntarthatóság köré kívánja felépíteni tevékenységeit; ennek keretében egy teljes mértékben villamosított modellpaletta kifejlesztésén dolgozik. A várakozások szerint a következő évtized derekára a vállalat globális eladásainak 50 százalékát teszik majd ki a tisztán elektromos járművek, míg a fennmaradó 50 százalékot azok a hibrid modellek jelentik majd, amiket az új üzleti egység szállít majd.

A tervbe vett új üzleti egység megalakulásával a fejlett technológiákat alkalmazó, takarékos belső égésű erőforrások és hibrid hajtásláncok elérhetővé válnának a Geely Auto, a Proton, a Lotus, az LEVC és a LYNK & CO márkák számára is. A tervezett új önálló üzleti egység emellett külső autógyártóknak is szállíthatna, ami további növekedési lehetőséget jelentene.

A tervezett új vállalkozás a Volvo Cars és a Geely jelentős iparági együttműködésével jönne létre, számottevő operatív, iparági és pénzügyi szinergiákat teremtve.

A javasolt új üzleti egység a Volvo Cars részéről mintegy háromezer, a Geely belső égésű projektjeiből hozzávetőleges ötezer embernek biztosítana munkát kutatás-fejlesztési, beszerzési, gyártási, informatikai és pénzügyi területeken. A várakozások szerint a folyamat nem vezet elbocsátásokhoz.

Jelenleg mind a Volvo Cars, mind a Geely azon dolgozik, hogy belső égésű üzletágukat saját szervezetükön belül új egységekbe helyezzék át. Ez az első lépés azon fúzió felé, amelynek során a két vállalkozást egyetlen közös, önálló üzleti tevékenységbe szervezik át.

A Volvo Cars meggyőződése szerint az autóipar villamosítása fokozatosan megy végbe, azaz a teljesen elektromos járművek mellett továbbra is jelentős kereslet mutatkozik majd a takarékos hibrid hajtásláncok iránt.

„A hibrid autóknak a legkiválóbb belső égésű erőforrásokra van szükségük. Az új üzleti egység rendelkezésére álló erőforrások, a szervezet mérete és szakmai kompetenciája pedig lehetővé teszi majd, hogy ezeket a hajtásláncokat költséghatékonyan fejlesszék ki” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója

Az új vállalkozás részletes tervei jelenleg kidolgozás alatt állnak. A pontos feltételek a szakszervezetekkel folytatott egyeztetések, valamint az igazgató tanács és az illetékes hatóságok jóváhagyása után alakulhatnak ki.

Előző cikkEgyre kevesebb a garanciális javítás a Peugeot szervizekben
Következő cikkMegkezdődött a Ford Puma gyártása