AutóAddikt Autóteszt Toyota Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan – 3 hengeres szívómotorral, párhuzam a...

[TESZT] Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan – 3 hengeres szívómotorral, párhuzam a hibriddel

Élcelődés, vagy valamiféle irónia a Toyota részéről, hogy a hibridjeivel párhuzamosan küldi csatasorba a formabontónak számító 1.5-ös sorhármas benzinmotoros Corollát? Aligha, de az biztos, hogy remek kis hajtásláncot ismerhettünk meg a Toyota Corolla 1.5 TNGA-ban a teszthét során.

Leginkább sztereotip megközelítés, hogy a Toyotákra alapvetően hibridként “kell” tekinteni, sietve azért meg lehet cáfolni ezt a tézist. Ugyebár önmagában a Toyota márka csak relatíve nemrég kezdett bele a hibridek fejlesztésébe mondhatni globálisan a márkén belül, s emellett nem szabad elfelejtenünk a klasszikus benzines szívómotorokat sem. 

Bár jelen tesztünk alanya, a Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan benzines szívómotorral felszerelve érkezett, ezzel együtt több irányból kellemes meglepetést okozott. Nem titkoltan – elsősorban – a hajtáslánc tekintetében. Nyilvánvaló, hogy a korszerűtlenebb korai erőforrások magasabb fogyasztással, mai szemmel már kevésnek tűnő erőtartalékkal-teljesítménnyel bírtak, ám az akkori elvárásoknak bőven tudtak teljesíteni. 

Még mindig jól áll a Corollának a szedán-vonal

De mielőtt taglalni kezdenénk a Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan motorizáltságához kapcsolódó részleteket, nézzük a szokásos felosztás szerint az autó lényegiségét – kezdve a kültérrel! A formák jól láthatóan a jelenlegi Toyota-tradíciókat és dizájnelemek megvalósítását követik, ezeknek megfelelően a frontrész kialakítása sportosra húzott fő elemekből áll. A fényszórók burkolatának vonalvezetése teljes mértékben beleépül a hűtőmaszk által előirányzott formavilág követelményeinek, úgy, egy kifejezetten hangsúlyos légbeömlő rostélyt fog közre; így kiváltképp a dinamizmust,

lendületet, ezek érzetét sugallja.

Úgy képes viszonylag, vagy inkább relatíve sportos maradni a Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan, hogy közben nagy mértékben ügyel az elegancia megtartására is. Ezért egy Corolla – jelen esetben TS, azaz Touring Sports – akármilyen célra bevethető tulajdonképpen, kezdve a családi privát megoldásoktól egészen a business célú felhasználásig.

Kedveljük a szedán fazont – ki ne kedvelné? Főként, ha tényleg a konzervativizmus köszön vissza itt is, a lépcsőshátú jelző kifejezetten illik a Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan aspektusához. Valamennyire nyilván megmarad a klasszikus értelemben vett szedán-hatás és annak precíz tálalása, pontosan azért, hogy a beirányzott praktikum és tág felhasználási lehetőség meg tudjon maradni gyakorlatban is. Tehát nem csak vizuálisan, optikailag teszi oda magát az új Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan, hanem gyakorlati kényelem és felhasználhatóság terén is.

Nyilván emlékszünk, hogy az Auris bevezetése előtt létezett csak a Corollából szedán és 5 ajtós, majd az Auris lett tulajdonképpen az 5 ajtós Corolla, egy darabig a szedán Corolla még futott párhuzamosan. Majd jött az Auris kombi, a Touring Sports kivitel is, hogy teljes legyen a paletta.

Van igény ilyesmire? Persze!

Hátulról nézve a Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan-t ismét megjelennek a hamisítatlan Toyota-dizájnjegyek, hordozva a márkaarculat sajátosságait. Tökéletes harmónia a vonalvezetésben, stimmelő arányok, sehol egy eltúlzott felület, rajzolat: ma, 2020-ban ilyennek kell lennie egy tipikus szedánnak. Legalábbis ebben a kategóriában, amit a tesztautó is képvisel.

Megszokhattuk már a Toyota esetében, hogy az enteriőrben felhasznált anyagok javarészt minőségiek, tartósak. Még akkor is, ha fapadosabb a felszereltség; az arany középút szinte mindig garantált. A Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan tesztautó esetében is egy közepes felszereltségről lehet számot adni, szövetkárpittal, manuális váltóval és egyebekkel.

Az ülések elöl jól tartanak, az ülőlapok és hátlapok is megfelelő méretezésűek, a sofőr és utasa – amennyiben átlagos testalkattal bír – kényelmesen elfér. Nyilván nem kell fotelekre számítani, de a komfortfaktor kellemes, az ülőfelületek tömítettsége közepesen kemény. 

Hátul hasonló a helyzet: térérzet rendben, a térdeknek és vállaknak jut bőségesen hely, még akkor is, ha hárman foglalnak helyet itt, ebben a traktusban. Fejtér tekintetében lehet érezni némi kompromisszumkötési relevanciát, de ez elhanyagolható. A ki- és beszállás pedig szintén könnyed, pontosan olyan, amit elvárhatunk és megszokhattunk ennél a típusnál. Vagy konkrétan az ezt a modellt megelőző Auris esetében.

Majdnem olyan, mint a kombi. Pakolhatóság terén például

471 literes csomagterével a Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan igazán meggyőző pakolhatóság tekintetében is. Főként, hogy kívülről vizsgálva egyáltalán nem az az első gondolatunk, hogy brutálisan nagy csomagteret hordoz az autó, nem is lenne értelmezhető a kecses formavilág és vonalvezetés mellett. A rakfelület tehát tágas és praktikus, mindehhez hozzátartozik a számtalan rekesz, tárolórész a csomagtér területén is.

Sorhármas szívó benzines aggregát került a Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan orrába. Az egység 132 lóerőt tud, mindezt 6200-tól adja le. A csúcsnyomaték 159 Newtonméter, amely viszont 4200 RPM-től rendelkezésre áll, meg is tartja magát, és remek erőtartalékot biztosít az utazásnál. Persze ne számítsunk kirobbanó erődemonstrációra, a Toyota Corolla 1.6 VVT-i sedan pontosan annyira van dinamikusra hangolva a menettulajdonságokat illetően, amennyire kell. A gázreakciók közvetlenek, az 1.6 literes 4 hengeres motor hajlamos ugyan a hajlamos a fulladásra, viszont remekül építi a görbéket intenzívebb terhelésnél.

Irány a Balaton, így, az ősz derekán

A tesztelt Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan bevetettük egy kisebb országjáró túrára is, 4 fővel, sok csomaggal. Elsősorban a menetkomfortra, a ténylegesen “nagyautós” utazás-tulajdonságokra voltunk kíváncsiak.

A Balaton irányába autózva egészen Balatonfüredig jutottunk – javarészt autópályán vizsgálva az autó tulajdonságait. Egyértelműen ebben a közegben jobban érzi magát a hajtáslánc, mint mondjuk egy városi-elővárosi szegmensben, de ez teljes mértékben megbocsátható az autónak; a fogyasztás ennek tekintetében átlagosan 6.1-6.6 liter közt mozgott 100 kilométerre leátlagolva. Az agilitás is rendben volt: nyilván az 1.6 literes szívó nem annyira rugalmas, sportos, mint mondjuk egy hasonszőrű turbós, viszont bőségesen elegendő erőtartalékot kaptunk négy személlyel a fedélzeten, csomagokkal – tehát jelentős terheléssel. A motor fulladékonyságra való hajlama azért néha erőteljesen érződött, kellett némi ráhangolódás, hogy megszokjuk a késleltetett reakciókat, a néha gondolkozó hajtást, a relatíve magasan fogó kuplung viselkedését.

S mivel utazásra hangoltuk a teszthetet a Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan esetében, ezért talán a legfontosabb volt az utas komfort, a menetkényelem kivesézése. A hátsó traktusban helyet foglalók egyszer sem panaszkodtak például arra, hogy szűkek lennének a fej- és lábterek, remekül érezték magukat, sőt, kifejezetten élvezték, hogy rendkívül optimális az autó hangszigetelése. Nagyjából 200 kilométer folyamatos autózás után sem érezték magukat fáradtnak, levertnek – annak ellenére, hogy a bágyadt, borongós időjárás tökéletes alapot nyújtott (volna) mindehhez.

Fogyasztás tekintében változatos eredmény született. A Toyota Corolla 1.5 TNGA városi környezetben volt, hogy elkért 6.6 liter 95-öst is az átlagérték szerint, ugyanakkor országúton elegendő volt esetenként (legalacsonyabb érték) 5.2 liter is folyamatos haladással. 

2021 Toyota Corolla 1.5 TNGA sedan specifikációk

Motor

Motortípus: soros elrendezésű háromhengeres szívó benzinmotor

Lökettérfogat: 1490 cm³

Maximális teljesítmény: 125 LE @ 6600 ford./perc

Maximális forgatónyomaték: 153 Nm @ 4800-5000 ford./perc

Erőátvitel: fronthajtás, 6 sebességes manuális kéziváltóval

Méretek, egyéb műszaki adatok

Hossz: 4630 mm

Szélesség: 1780 mm

Magasság: 1435 mm

Tengelytáv: 2700 mm

Első gumik mérete: 205/55 R16

Hátsó gumik mérete: 205/55 R16

Tömeg, üresen: 1390 kg

Megengedett össztömeg: 1820 kg

Csomagtartó mérete: 471 liter

Üzemanyagtartály mérete: 50 liter

Menetteljesítmények

Végsebesség: 190 km/h

Gyorsulás 0-ról 100-ra: 12.1 s (gyári), 11.7 s (saját mérés)

Fogyasztási adatok

Saját, mért eredmény (átlagos használattal)

Városi: 7.5 l/100 km

Országúti: 5.2l/100 km

Vegyes: 6.6 l/100 km

Gyárilag mért eredmények

Városi: 6.1 l/100km

Országúti: 5.7 l/100km

Vegyes:5.8 l/100km

CO2 kibocsátás: 139 g/km

Bővebb információ a Toyota magyarországi képviseletének honlapján, IDE kattintva.

Még több fotó: Autóaddikt.hu Facebook oldal

Fotó: Autóaddikt.hu

Együttműködő partnereink: Acer Hungary

Utómunka hardver: Acer