AutóAddikt Újdonságok Tesztelés alatt a nagyteljesítményű Hyundai i30 N

Tesztelés alatt a nagyteljesítményű Hyundai i30 N

A Hyundai téli tesztnek veti alá első nagyteljesítményű modelljét, ami az i30 N nevet kapta. Az európai kereskedésekbe 2017 második felében kerülő i30 N az i30-as modellcsalád harmadik tagja, amely az ötajtós változat januári és a kombi márciusi, genfi autószalonon történt bemutatkozását követi.

A Hyundai az autóversenyzés során szerzett tapasztalatokat egyesíti a nagyteljesítményű országúti gépkocsik fejlesztésének eredményeivel, ezáltal maximális vezetési élményt nyújtva országúton és versenypályán egyaránt, az autóhoz elérhető nagyteljesítményű csomagnak köszönhetően.

A mostani téli tesztvezetésen Thierry Neuville, a Hyundai Motorsport WRC versenyzője próbálta ki az autót Svédországban egy befagyott tavon, hogy megismerje a kocsi teljesítményét és visszajelzést adjon a mérnököknek, hogyan lehetne finomhangolni a fejlesztés folyamatát. Vezetés közben szerzett tapasztalatait és visszajelzéseit videóra vették:

https://youtu.be/X6DJtDHveh4
„Olyan sokan vártak már erre az autóra, nagy öröm számomra, hogy én tesztelhetem” – mondta Thierry Neuville. „A mérnökök remek munkát végeztek a sebességváltóval és a differenciálművel. Jó az úttartása és stabil marad csúszós tesztkörülmények között is. Ráadásul nagyon könnyen kezelhető. Egy hétköznapi sofőrnek is olyan érzése lehet, mintha versenyautót vezetne.”

A Hyundai a svédországi Arjeplog-ban végzi téli tesztelését, hogy fejleszteni és hangolni tudja a kocsi dinamikai rendszereit. Az ESC menetstabilizáló (Elektronikus Stabilitás Szabályozás), a részlegesen önzáró differenciálmű (sperrdifi), a kormányzás, a lengéscsillapítók, a felfüggesztés és a gumik mind szélsőséges időjárási körülmények között kerültek tesztelésre, akár – 30 fokos hőmérsékletben.

Alexander Eichler, a Hyundai európai műszaki központjának nagyteljesítményű autók teszteléséért és fejlesztéséért felelős vezetője a következőképpen vázolta fel, hogy mit várnak az i30 N-től: „Fő célunk, hogy élvezetes vezetést biztosítsunk. A kettős kanyart szimbolizáló ’N’ betű ezt a célt testesíti meg – egy agilis járművet, amelyet öröm vezetni.”