AutóAddikt Magazin Tovább folytatódik a BMW i magyarországi értélesítési sikersztorija

Tovább folytatódik a BMW i magyarországi értélesítési sikersztorija

A BMW i3 és i8 modellek értékesítése már az idei első három negyedévben túlszárnyalta a 2016-os egész éves eredményeket.

A BMW i, azaz a vállalat innovatív gondolkodását szimbolizáló modelljei, új rekordértékesítést értek el Magyarországon. Még soha nem kelt el száznál több autó a BMW fenntarthatósági jelképének is beillő BMW i3 és i8 modelljeiből egyetlen év alatt. Sőt, az idei első három negyedévben átadott, tehát januártól szeptember végig forgalomba helyezett 105 db autó a teljes 2016-os évi értékesítési eredményt is jócskán túlszárnyalja. 95 db BMW i3 és további 10 db BMW i8-as modellt vettek át tulajdonosaik Magyarországon, így elmondható, hogy a 2014 végén bevezetett almárka igazi sikertörténet Magyarországon. A BMW i3-as legfrissebb változatai néhány héttel ezelőtt debütáltak a Frankfurti Autószalonon, így a Magyarországra november végén érkező nóvumok további lendületet adhatnak az értékesítésnek.

Frankfurtban ünnepelte világpremierjét a BMW i3s, a modell sportkivitele, mely 184 lóerőre növelt maximális teljesítményével, 270 Nm-es csúcsnyomatékával valódi sportos karakter: akár 160 km/h sebesség elérésére is képes, és mindössze 6,9 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy 0-100 km/h-ra gyorsuljon. A BMW i3s némileg módosított hajtáslánccal, alacsonyabb karosszériával, szélesebb nyomtávval és specifikusan az i3s-re jellemző külső-belső dizájnnal újabb ügyfélkör felé teheti vonzóvá az elektromos meghajtást.

„Magyarországon kimondottan népszerűek a BMW i modelljei. 2015 őszén egy BMW i3-as kapta meg elsőként a zöld rendszámot, mely a parkolási és adókedvezmények mellett láthatóságot is adott a BMW újdonságának. Azóta Budapest utcaképének természetes része a BMW i3, valamint szintén a mi modellünk volt az első, mely a 2016 októberében meghirdetett elektromos autók elterjedését ösztönző állami támogatás hivatalos okiratait is először kapta meg még 2016 végén. Az ösztönző program megjelenése óta tapasztalataink szerint az ügyfelek 80%-a az elektromos (BEV) modellt választja, míg a hatótávnövelővel ellátott REX modellek az eladások 20%-át képviselik. A BMW i8-as hibrid-szupersportautó szintén az egyik legnépszerűbb modell kategóriájában, az idén szeptember végéig eladott 10 autóra különösen büszkék vagyunk. A BMW i3 és i8 modellek, bár már néhány éve piacon vannak, még mindig elismerést és csodálatot váltanak ki az utca emberéből, mely kiválóan bizonyítja, hogy a BMW Group hatékonyan vállalt úttörő szerepet az elektromobilitás elterjesztésében, mindezt olyan modellekkel, melyeket kezdettől fogva elektromos és plug-in-hibrid járműveknek terveztek. Autóink nemcsak zéró emissziót, hanem egy olyan jövőbe mutató, a fenntarthatóságot szem előtt tartó, felelős gondolkodást is szimbolizálnak, mellyel a mai napig egyedülállóak vagyunk a piacon. Bízunk benne, hogy a frissült BMW i3 és a vadonatúj BMW i3s további magyar ügyfelek szimpátiáját nyeri majd el az elkövetkező években is” – mondta el Mala Ferenc, a BMW Group Magyarország BMW i márkavezetője.

Előző cikkRomániában gyártják az új Ford EcoSport-ot, az ok: egyre növekszik a kereslet
Következő cikkA világ legnyereségesebb autógyártója a Toyota