AutóAddikt Magazin Vihar, veszély az autópályán: a Ford segít elkerülni a bajt

Vihar, veszély az autópályán: a Ford segít elkerülni a bajt

Játékos módon hívja fel az autósok figyelmét a Ford arra, hogy milyen veszélyek leselkednek autójukra viharos időben.

ford-ecosport-balaton-autopalya-balesetmegelozes-autoaddikt

Egy játékrendőrrel és barátaival veszik körbe azokat az autókat, amelyek olyan helyen parkolnak, ahol kár érheti a járműveket, ha újra ítéletidő tombol a Balaton partján. Az autók szélvédőire egy-egy cetlit is raknak: „Kedves Barátunk! Ha felnézel a magasba, akkor láthatod, milyen veszélyek leselkednek kocsidra, ha ismét jön a vihar. Mi biztos, hogy szeles időben nem állnánk ide! – További jó nyarat kíván, Füred kapitány.”

Az első Magyarországon forgalomba helyezett Ford Ecosport, ami a Balaton Száguldó Riporterének szolgálati autója, a héten egy különleges küldetést is teljesít, sárga angyalként járja a Balaton körüli településeket.

Mint azt az akció szervezői elmondták, jelentős károkat okozott a vihar a Balatonon, a 100-120 kilométeres szél mindenütt fákat döntött ki, cserepeket sodort le a háztetőkről, sok helyen még most  áll a víz az utakon. Néha akadozik az áramszolgáltatás. A környékbeliek szerint, a hetvenes években volt utoljára ilyen heves vihar. Sok autó megsérült, és a járművek tulajdonosai gyakorta  tanácstalanok azzal kapcsolatban, milyen károkkal is fordulhatnak biztosítóhoz.

Sajnos, akik csak kötelező gépjármű felelősségbiztosítást kötöttek, mélyen a zsebükbe kell nyúlni most. Az ő kocsijukat ért viharkárt csak akkor térítheti  meg egy biztosító, ha például  be lehet bizonyítani, hogy a háztulajdonos nem tartotta karban a tetőt, ahonnan a cserepeket lefújta a szél. Ettől a bosszúságtól szeretnék megkímélni a nyaraló autók tulajdonosait, akiknek figyelmét most játékos formában próbálják felhívni a viharkárok veszélyeire – mondják az akció szervezői.