AutóAddikt Magazin Volkswagen-találkozó 2015: változatos programok, rengeteg VW modell, hazai premierek

Volkswagen-találkozó 2015: változatos programok, rengeteg VW modell, hazai premierek

Tegnap igazi Volkswagen ünnepet tartott a magyarországi importőr a Hungaroringen: a szeptember 19-i, hétvégi Volkswagen-találkozón a márka szinte mindegyik típusa képviseltette magát.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_015

Rengeteg különlegesség és izgalmas programok várták az érdeklődőket, valamint idén is megvásárolható volt az a százforintos tombola, amely révén a szerencsés nyertes ezúttal egy Volkswagen Golf IV Cabriolet modellt vihetett haza.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_009

Eljött tehát az a hétvége, amit (nem csak) minden Volkswagen rajongó vár: Golf, Transporter, Bogár, Passat, Scirocco, Corrado, Polo, Jetta, Bora és Vento – mára már ez a tíz típus tartott összejövetelt szombaton a Hungaroringen, a Volkswagen-találkozó keretein belül.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_010

A Hungaroring különböző területein a feljebb felsorolt típusok külön-külön kiállítva voltak megtekinthetőek; a központi paddockban parkoló Golfokat ezúttal is egy 12 főből álló szakmai zsűri választotta ki. Egyébként a paddock egyik boxában pedig a wolfsburgi gyárból érkező újdonság, a Volkswagen Golf R400 volt megtekinthető a közönség számára.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_006

Idén is volt Hippifalu. A Volkswagen Transporterrel és Bogárral érkezők itt, a külön erre a célra kialakított Hippifaluban randevúztak, s a szervezők elmondása szerint itt igazi flower-power hangulat szárnyalt – mi is így éreztük, amikor körbejártuk a sajtótájékoztató után – volt még hippi dj, esti-éjszakai tábortűz, valamint bográcsozás is színesítette a programot.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_007

Jött kuriózum is, egyenesen Wolfsburgból: a gyári vendég ezúttal a szervezőknek köszönhetően a Volkswagen T1-es generáció Westfalia kempingautója volt, körbejárhatóan, megtekinthetően (belülről is). Miután a rendezvény véget ért, 18 órától megnyíltak a falu kapui, s a bevállalósabbak típustól függetlenül akár itt is tölthették az éjszakájukat sátorban, vagy akár saját autójuk enteriőrjében.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_017

Volt hatalmas programkavalkád napközben: rengeteg lehetőség közül válogathattak az érdeklődők. A Continental jóvoltából például fejleszthették a kíváncsibbak vezetési technikájukat, Volkswagen Amarok és Touareg modellekben, de Tiguanok volánja mögött off-roadozhattak a nagyközönség számára alapvetően ismeretlen, a Hungaroring területén található 30 hektáros erdő hegy-völgyes útjain.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_002

Ugyanakkor szintén ez a szakasz volt bejárható utasként is a Forest taxikkal, két T3 Syncro vitte a vendégeket a nehéz terepen. Különleges élményt tartogatott a Volkswagen Driving Experience szereplése is – a gyári csapat pilótája a nap folyamán kétszer is bemutatót tartott a versenypálya célegyenesében, napközben pedig 2 másik kollégájának segítségével 2 Passat modellen volt tesztelhető az Év Autójának is megválasztott gépkocsi számos asszisztensrendszere.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_003

4 újdonság is leleplezésre került a nap folyamán, vagy inkább az első felében: itt mutatkozott be az új hibrid Volkswagen Passat GTE, a Touran, a Transporter és a Caddy legújabb példánya is.

Ami konkrét újdonság volt az idei Volkswagen-találkozón, az a Das WeltAuto és Használtautó.hu által szervezett használtautó piac, mely keretein belül eladó VW modellek közül lehetett válogatni a helyszínen.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_013

Ne gondoljuk, hogy csak az erősebbik nem találhatta meg számításait az idei, 2015-ös Volkswagen-találkozón: a hölgyekre, illetve a gyerekekre is gondoltak a szervezők. Bőrdiagnosztika, ápolási tanácsok, smink-igazítás, tanácsadás, masszázs, kézápolás várta a nőket, a gyerekek egész nap színezhettek, rajzolhattak, festhettek, és emellett több gyártó vadonatúj játékával is megismerkedhettek.

volkswagen_talalkozo_2015_autoaddikt_012

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is egy gyönyörű Volkswagen Golfot vihetett haza a százforintos tombola nyertese – a fődíj egy 1999-es 1.6 Trendline Golf Cabriolet került kisorsolásra.

Néhány szóban a nyereményautóról

Az első tulajdonos még a Porsche Inter Auto Kft. egyik budapesti telephelyén vásárolta az 1.6-os motorral szerelt, Trendline felszereltségű kabriót, mely többször visszakerült a Porsche Hungaria hálózatának rendszerébe. Néhány évnyi használat után a nagykanizsai Das WeltAuto kínálatában tűnt fel a gépkocsi, amit akkor egy fogorvos vásárolt meg. A doktor második autóként használta a zöld színű járművet, és rendszeresen karbantartotta szeretett vászontetős négykerekűjét. A Golf később ismét ebbe a kereskedésbe került vissza, s innen már egyenes út vezetett a Das WeltAuto XIII. kerületi központjába, ahol a Das WeltAuto a Porsche Hungaria Parts Center és a Porsche Inter Auto segítségével felújította azt. Eredeti Volkswagen Classic Parts alkatrészek beépítésével (melyek szinte hiánytalanul hozzáférhetők a rég nem gyártott típushoz) cserélték a szükséges kopó alkatrészeket, az autó egy alapos nagyszervizt kapott, és kijavították a fényezés hibáit.

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS-1D Mark IV fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, ASUS, Gigabyte