AutóAddikt Magazin Wimbledonban a Jaguar XF Sportbrake

Wimbledonban a Jaguar XF Sportbrake

A Jaguar a legendás wimbledoni centerpályát választotta a kívánatos új XF Sportbrake előzetes bemutatásának helyszínéül.

Nem egészen hetven nappal a 2017-es Wimbledoni Teniszbajnokság kezdete előtt az All England Lawn Tennis Club tökéletesen gondozott gyepén, merőben szokatlan formában adott magából előzetest a dinamikus sportkombi.

A pályakarbantartók a Jaguar formatervezési igazgatója, Ian Callum jelenlétében, Neil Stubley főpályamester felügyelete alatt rendezték át a helyszín jól ismert fehér vonalait.

„Az XF Sportbrake sziluettje lendületesen fut hátra, mintha a messzeségbe tartana, ami a sebesség és sportosság határozott érzésével ruházza fel a modellt” – mondta Ian Callum, majd hozzátette: „Anélkül kínál jóval nagyobb használati értéket, hogy ügyfeleinknek kompromisszumot kellene kötniük a dinamikus formatervre és vezethetőségre vonatkozó, magas elvárásaik terén.”

„Ian és én teljesen más területeken dolgozunk, ám Wimbledon főpályamesterét és a Jaguar főtervezőjét mégis összeköti valami: a tökéletes pontosság iránti elhivatottságunk. Elég egyetlen rosszul meghúzott vonal, és az egész világ szemtanúja lesz tévedésünknek, így életbevágó, hogy minden vonalat 100 százalékos precizitással rajzoljunk meg” – fogalmazott Neil Stubley.

https://www.youtube.com/watch?v=d07hCJwJ8Ms&feature=youtu.be

Az XF Sportbrake idén nyáron csatlakozik a díjnyertes XF sportszedánhoz a Jaguar modellkínálatában.

A Jaguar a július 3-16. között megrendezésre kerülő 2017-es Wimbledoni Teniszbajnokság hivatalos autóipari partnere.