AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: Hankook Ventus Prime 2 gumiabroncsok tisztítása

1997 Mercedes-Benz S420 W140: Hankook Ventus Prime 2 gumiabroncsok tisztítása

Már lassan végére érünk a tavaszi nagytakarításnak: ezúttal a Hankook Ventus Prime 2 típusú gumiabroncsok megtisztogatása volt a fő irány a 97-es évjáratú Mercedes S420 W140 projektautónkon.

Nem nagy történet a gumiabroncsok megfelelő ápolása. Bár ez nem teljeskörú módszer, ugyanis a gumik külső falait kenjük át ilyenkor kizárólag – a belsőkhöz emelő, illetve szerelőakna híján nem férünk hozzá, a futófelületet pedig nem szükséges ápolni az állandó kopás miatt, nyilván.

A gumiápolásnak alapvetően két fázisa van nálunk: az első a tisztára törtölgetés, ezt sima vizes ronggyal végezzük, kivéve, ha nagyon szennyezettek a felületek, akkor jöhet a samponos lágy tisztítás.

Mindezek után szárazra töröljük a felületeket, majd következhet a speciális guimabroncsápoló szer felvitele. Bár igazság szerint mi inkább a hagyományosabb megoldásoknak – mint például a glicerin, a parafin, netán a szilikonzsír – vagyunk a hívei, azonban a Dr. Marcus-féle Intense Tire Shine Titanium gumiabroncs ápoló folyadékot használjuk, használtuk most is.

Azon felül, hogy az abroncs állagát megóvja, ezáltal növelheti is az élettartamot, rendkívüli csillogást biztosít a felületeknek. Ténylegesen látható a tisztítás után a különbség az eredeti, alapállapothoz képest minden esetben. Bár a Mercedes abroncsai úgy másfél év távlatában úgy 1700 kilométert futottak, ezért az állapotuk pontosan olyan gyári, mint mikor felszereltettük a CVH-nál anno; tehát sok megújulásra aligha van szükségük. Viszont nem árt, ha konzerválva vannak valamilyen szinten a jövő számára.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer