AutóAddikt Újdonságok 87. Nemzetközi Genfi Autószalon: az új Range Rover Velar

87. Nemzetközi Genfi Autószalon: az új Range Rover Velar

A luxusterepjáró fogalma azon a napon született meg, amikor a Land Rover piacra bocsátotta az eredeti Range Rover modellt. Csaknem fél évszázaddal később töretlenül él tovább ugyanaz az innovatív szellemiség, életre keltve a Range Rover modellcsalád negyedik tagját, amely 2017. március 1-én lépett a világ nyilvánossága elé.

Elegáns egyszerűség, lenyűgöző megjelenést eredményező formai irányvonal, és úttörő fogyasztói technológia – ezek az új Range Rover Velar meghatározó jellemzői.

„A Velarra úgy tekintünk, mint az avantgárd Range Roverre” – mondja Gerry McGovern, a Land Rover formatervezésért felelős igazgatója. „A ragyogás, a modernség és az elegancia új távlatait nyitja meg a márka előtt. A Range Rover Velar megjelenésével minden megváltozik.”

A Velar minden terepen, minden helyzetben kifinomult megoldást kínál, és mivel egyedülálló, fenntartható anyagokból és fejlett mérnöki tartalommal készült, tökéletes letéteményese a Land Rover Above and Beyond (messzebbre, magasabbra) filozófiájának.

A Velar név eredete a hatvanas évekig, a legelső Range Rover prototípusokig – a luxusterepjáró műfajának úttörőihez – vezethető vissza.

Amikor a fejlesztő mérnököknek el kellett rejteniük a 26 darab előszériás Range Rover valódi kilétét, a Velar nevet választották, ami pedig a latin velare szóból ered, és annyit tesz: eltakarni.