AutóAddikt Hírek A BYD és az Arval stratégiai együttműködése az európai magán- és flottaeladások...

A BYD és az Arval stratégiai együttműködése az európai magán- és flottaeladások élénkítése érdekében

A BYD, az új energiákkal hajtott járművek és az elektromos-autó akkumulátorok világszintű vezető gyártója, valamint a BNP Paribas tulajdonában álló Arval, a teljes körű járműlízing, és az új mobilitási szolgáltatások nemzetközi szakértője együttműködési megállapodást kötött.

Szándéknyilatkozatuk alapján a felépítendő együttműködés célja a magán és céges értékesítésben rejlő lehetőségek lehető leghatékonyabb kiaknázása a személyautók és a hasznonjárművek európai piacán. A szándéknyilatkozat a személyautók esetében a fő együttműködési területeket is megjelöli: a cél, a vásárlók autóflottáinak minél gyorsabb és átfogóbb villamosítása. Az együttműködés a könnyű haszonjárművekre, sőt, az akkumulátoros elektromos járműveket, energiatároló akkumulátorokat és napenergia-rendszereket összefogó teljes energetikai rendszerekre is kiterjed. A stratégiai együttműködés fontos célkitűzése, hogy kiemelje az elektromobilitás előnyeit, és egyben előnyös finanszírozási lehetőségeket is kínáljon az európai vásárlóknak.

A szándéknyilatkozatot a BYD központjában, a kínai Sencsenben írta alá Michael SHU, a BYD Europe vezetője, és Alain Van Groenendael az Arval vezérigazgatója. 

Az 1995-ös alapítású BYD az új energiákkal hajtott járművek gyártói közül egyedüliként önállóan fejlesztette és fejleszti hajtásláncait, akkumulátorait, félvezetőit, villanymotorjait és hajtásláncainak szabályozó elektronikáit. 2022-ben mutatta be innovatív személyautó palettáját az európai piacon, s az azóta eltelt alig több mint egy év alatt a BYD európai kínálata immár öttagúvá bővült. A márka kimagasló minőségű, magas biztonsági színvonalú, nagy teljesítményű és kiváló hatásfokú járműveivel 19 ország piacán van jelen Európában. 2023-ban a BYD több mint 3 millió új energiákkal hajtott járművet értékesített világszerte, a terjeszkedés következő fontos állomása az európai gyártás beindítása lesz.

Az Európa 29 piacán tevékenykedő Arval a megállapodás értelmében felveszi lízing- és bérleti kínálatába a BYD modelljeit. A BNP Paribas tulajdonában álló, 1986-os alapítású Arval komoly tapasztalattal bír a nemzetközi járműlízing, a flottakezelés és a mobilitási szolgáltatások területén, az egy-két autós flottáktól egészen a sok ezer járműből álló nemzetközi járműparkokig. Ma több mint 1,7 millió jármű fut világszerte az Arval kezelésében álló flottákban. 

A szándéknyilatkozatban leírt együttműködés kiemelt célja az európai vállalkozások működésének támogatása elérhető, és számukra optimális mobilitási megoldást kínáló elektromos járművek formájában. A BYD elektromos autóinak kínálatában mindenki megtalálhatja a céljainak leginkább megfelelő környezettudatos és tiszta üzemű modellt. Az együttműködés fontos eleme, hogy a két cég az ügyfelekhez a lehető legközelebb vigye szolgáltatásait, a BYD márkakerekedései elkötelezetten az elérhető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokra törekszenek.

Alain van Groenendael, az Arval vezérigazgatója elmondta: “A BYD-val kötött megállapodás megerősíti és támogatja ügyfeleink flottáinak átfogó villamosítására, és az e folyamat felgyorsítására irányuló törekvéseinket azáltal is, hogy a márka modelljei révén sokszínű és flexibilis akkumulátoros-elektromos palettát kínálhatunk. Büszkék vagyunk erre az együttműködésre, hiszen a BYD az elektromos átállás vezető márkájaként érkezett meg az európai piacra. Európa összetett és dinamikus; bízom benne, hogy együttműködésünk révén még több vállalkozás és magánvásárló vált majd tisztán elektromos autózára.”

Michael Shu, a BYD Europe vezetője: “A BYD komoly hangsúlyt fektet üzleti kapcsolataira és együttműködéseire. A szándéknyilatkozat aláírásával létrejövő együttműködéssel közös célunk, hogy választási lehetőséget, elérhető elektromos mobilitást és rugalmasságot kínáljunk ügyfeleinknek, helyi szolgáltatók által. Magas technológiai színvonalú járműveink és az Arval piaci tapasztalata ígéretes kombináció. Közösen különösen előnyös ajánlatokat kínálhatunk az európai üzleti vásárlóknak, azoknak, akik flottájuk villamosítására törekszenek.”