AutóAddikt Hírek A BYD thaiföldi üzemének megnyitásával egy időben ünnepelte nyolcmilliomodik új energiákkal hajtott...

A BYD thaiföldi üzemének megnyitásával egy időben ünnepelte nyolcmilliomodik új energiákkal hajtott autójának elkészültét is

Július 4-én a BYD megnyitotta új thaiföldi üzemét, és ezzel egy időben ünnepelhette nyolcmilliomodik új energiákkal hajtott autójának elkészültét is. Mindkét esemény kulcsfontosságú a márka globális terjeszkedésében. Az ünnepségen jelen volt Thaiföld ipari minisztere, Pimphattra Wichaikul, Han Zhiqiang, Kína Thaiföldre akkreditált nagykövete, Narit Therdsteerasukdi, a Thai Befektetési Tanács főtitkára, valamint Wang Chuanfu, a BYD elnöke, a BYD más magas beosztású vezetőinek társaságában.

A BYD mindössze 16 hónap alatt építette fel az évi 150 000 darabos kapacitású thaiföldi gyárat. Az üzem az autógyártás teljes folyamatát felöleli, a présmunkáktól a karosszéria összeépítésén át, egészen a festésig és a végszerelésig. A közvetve 10 000 dolgozónak munkát adó telephelyen alkatrészek is készülnek. A thai sorok első terméke – egy BYD Dolphin – egyben a márka nyolcmilliomodik új energiákkal hajtott autója is.

A thaiföldi üzem megnyitó ünnepsége, és a nyolcmilliomodik új energiákkal hajtott BYD autó

Pimphattra Wichaikul ipari miniszter a BYD új energiákkal hajtott járművek piacára gyakorolt hatásait is méltatta beszédében: „A BYD világelső autómárka, és egyben a kínai új energiájú járművek fejlesztésének úttörője. A márka thaiföldi beruházása és ezzel a modern autógyártási technológiák helyi megjelenése komolyan hozzájárul Thaiföld és a teljes térség autóipari fejlődéséhez.”

Pimphattra Wichaikul, Thaiföld ipari minisztere a megnyitón

Han Zhiqiang, Kína thaiföldi nagykövete a Kína és Thaiföld közötti tartós együttműködésre helyezte a hangsúlyt, és megjegyezte, hogy a BYD, a világ új energiákkal hajtott járműveinek vezető gyártójaként érkezett meg a thai piacra. A nyolcmilliomodik új energiájú BYD thaiföldi megszületése új fejezetet nyit a két ország közötti együttműködésben.

Han Zhiqiang, Kína Thaiföldre akkreditált nagykövete a megnyitón

Az ünnepségen Wang Chuanfu mindkét ország kormányának köszönetet mondott, és megköszönte a thai partnerek támogatását is. Kiemelte a BYD sikereit, valamint azt, hogy a márka az elmúlt két évben 18 hónapon át vezette a tisztán elektromos hajtású autók piacát Thaiföldön. Ma, a Thaiföldön értékesített akkus-elektromos autók egyharmada BYD. A márka még több elektromos hajtású és plug-in hibrid modell bevezetését tervezi a thai piacon.

Wang Chuanfu, a BYD elnöke a megnyitón

Az új energiákkal hajtott járművek globális vezető gyártójaként a BYD jelentősen növelte jelenlétét az exportpiacokon az elmúlt években. 2023-ban 337%-kal nőtt a márka exportja, ez évi 243 000 autót jelent. 2024 első félévében, a BYD összesen 1,607 millió új energiákkal hajtott járművet értékesített világszerte, ami 28%-kal több az egy évvel korábbinál. Eredményével a márka bebiztosította vezető helyét ezen a területen. Az idei első félév termeléséből 203 000 darab ment exportra, ami 173,8%-os növekedés, éves alapon. A BYD autói ma a világ 88 országában kaphatók, és a márka Kínán kívüli üzemeinek sora is folyamatosan bővül: a thaiföldi és a Magyarországon épülő gyár mellett a cég termelőkapacitást épített ki Brazíliában, és Üzbegisztánban is.

Wang Chuanfu, a BYD elnöke, amit átadja a nyolcmilliomodik új energiákkal hajtott BYD autót a királyi védnökség alatt álló Mae Fah Luang alapítványnak

Egymilliomodik új energiájú járművének elkészülte – 2021 májusa – óta, a BYD alig több mint három év alatt elérte a nyolcmillió darabos rekordot. A márka folytatja globális terjeszkedését, fejleszti technológiáit annak érdekében, hogy a lehető legtökéletesebben szolgálhassa ki a világ vevőinek eltérő igényeit. A külföldi üzemek belépésével a cég gyártókapacitásai fokozatosan erősödnek, megerősítve a BYD pozícióját az új energiákkal hajtott járművek globális piacán.