AutóAddikt Újdonságok A Ford Fiesta ST ötajtós karosszériával is megvásárolható

A Ford Fiesta ST ötajtós karosszériával is megvásárolható

Európában most először jelenik meg a Ford Fiesta ST kompakt hot hatch ötajtós változata az eddig forgalmazott háromajtós kivitel mellett.

ford-fiesta-st-5-ajtos-autoaddikt-2

Az ötajtós Fiesta ST praktikusabb a mindennapos használat során, hiszen a hátsó utasok könnyebben tudnak ki- és beszállni, illetve a szülők egyszerűbben ültethetik be hátulra a kisgyermekeket. Ugyanakkor szemernyit sem csorbult az autó teljesítménye és kategória első menetdinamikája, amit már a forgalmazás első évében több mint 20 díjjal ismertek el világszerte.

A modell 1,6 literes EcoBoost benzinmotorjának 182 lóereje és 240 Nm forgatónyomatéka 6,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre az autót, amelynek üzemanyag-fogyasztása 6,1 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 141 g/km.

A futóművet, a kormányművet és a fékrendszert a Ford Performace tuningolta, és a Fiesta ST menetdinamikáját még magasabb szintre emeli a továbbfejlesztett Nyomatékvektor Szabályozás (ami kanyarodás közben fékezi az ívbelső első kereket, javítva ezzel az útfogást, és a sebesség csökkenése nélkül mérsékelve az alulkormányzottságot), valamint a 3 üzemmódba kapcsolható Elektronikus Stabilitásvezérlés.

ford-fiesta-st-5-ajtos-autoaddikt-3

„2013-as bevezetése óta több mint 38.000 Fiesta ST-t adtunk el Európában, ugyanakkor egyre több vásárlónk kérdezte tőlünk, hogy lehetséges lenne-e ötajtós kivitelben is gyártani ezt a modellt,” mondta el Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Az új, ötajtós Fiesta ST elérhető áron kínálja a Ford Performace vezetési élményét, ami ezentúl még több vásárló számára jelent majd vonzerőt.”

ford-fiesta-st-5-ajtos-autoaddikt-4

A Ford számításai szerint az ötajtós változat a Fiesta ST európai eladásainak akár 25 százalékát is kiteheti.

ford-fiesta-st-5-ajtos-autoaddikt-5

Az autót továbbra is a Fiesta ST jellegzetes stíluselemei díszítik: 17 colos könnyűfém keréktárcsák, egyedi hűtőrács, dinamikus formavilágú fényszórók és hátsó diffúzor. Az öt választható fényezés között a Race Red és a Spirit Blue árnyalat is szerepel, az utastérben pedig különleges ST-mintázattal díszített Recaro ülések várják az utasokat.

ford-fiesta-st-5-ajtos-autoaddikt-6

A Ford idén mutatta be az új, 200 lóerős Fiesta ST200 modellt is, ami kizárólag háromajtós karosszériával rendelhető; ez a változat 6,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra.

ford-fiesta-st-5-ajtos-autoaddikt-1

Előző cikkToyota Hiluxok a hazai katonai rendészet szolgálatában
Következő cikkErősítette pozícióját a Nissan a világ vezető brandjei között