AutóAddikt Hírek A Ford nyerte 2015 egyik legnagyobb haszonjármű flotta tendrét

A Ford nyerte 2015 egyik legnagyobb haszonjármű flotta tendrét

Az elnyert tender értelmében a Ford Magyarország májusban átadta az első 17 Rangert, melyet 2016. során további 270 darab, különböző felépítménnyel szerelt haszongépjármű követ. A közel 300 darab járműből álló flottában 94 darab Transit (V363), 173 darab 5 különböző kategóriájú, összesen több mint 30 különböző konfigurációjú Ranger és 19 darab Transit Custom is szerepel.

ford-ranger-eon-autoaddikt

„A Ford rendkívül széles modellválasztéka haszongépjármű szegmensben Európa-szerte bizonyított, hisz nem véletlenül lett a Ford itthon csakúgy, mint Európában piacvezető ebben a kategóriában. A haszongépjármű piacon és különösen a flottaértékesítésben egyre nagyobb jelentőséggel bír a beszerzési ár mellett az. egy kilométerre vetített futásköltség, az ún. TCO nagysága. A Ford ebben bizonyítottan a legjobb ma a piacon, hisz a Transit modellek a DEKRA minősítése szerint a legalacsonyabb költséggel üzemeltethetőek. Ez a tényező pedig egyre inkább hozzájárul, hogy a haszongépjármű flottaértékesítésben ilyen sikeresek lehetünk” – tette hozzá Nagy András, a Ford Magyarország flotta-értékesítési igazgatója.

A Ford idén könyvelhette el legjobb összesített első négy hónapos járműértékesítési eredményét 2010 óta; legjobb személygépkocsi-értékesítését 2010 óta; valamint legjobb haszongépjármű-értékesítését 1997 óta. A Ford magyarországi sikere elsősorban a haszongépjárműveknek, köztük az új Rangernek köszönhető.

A Ford összesen 4380 járművet értékesített az első négy hónapban, vagyis 9,1 százalékkal többet, mint 2015 első négy hónapjában; a Ford piaci részesedése a személyautó piacon 9,25 százalék, a haszonjármű szegmensben 26 százalék.

Áprilisban a Ford márkakereskedők 1237 gépjárművet értékesítettek és ezzel 15 százalékkal múlták felül a tavaly áprilisi teljesítményüket. A Ford továbbra is Magyarország első számú autómárkája.

Előző cikkMazda RX-Vision koncepció a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-n, Olaszország exkluzív autókiállításán
Következő cikkMille Miglia: a legendás BMW 328 is rajthoz áll