AutóAddikt Magazin A Ford Transit lett Magyarországon az Év Haszongépjárműve 2014-ben

A Ford Transit lett Magyarországon az Év Haszongépjárműve 2014-ben

A Camion Truck&Bus magazin olvasóinak szavazatai alapján a 2,5-3,5 tonnás kategóriában a Ford Transit nyerte el a 2014-es ’Év Haszongépjárműve’ címet Magyarországon. A kifezetten a mindennapjaikban haszongépjárműveket használó olvasókat célzó magazin idén 19. alkalommal rendezte meg a szavazást.

ford_transit_nagy_andras

A Ford idei évben teljesen megújult, Magyarországon közel két évtizede piacvezető haszongépjármű porftóliója számos rangos nemzetközi elismerést kapott az elmúlt években: elég ha csak a 2013-as ’Év Pickupja’ címet elnyerő Ranger-re, a 2013-as ’Év Haszongépjárműve’ címet elhozó Transit Custom-ra, avagy a 2014-es ’Év Haszongépjárműve’ díjat megszerző Transit Connect-re gondolunk.

A fenti, neves nemzetközi díjak mellett a Ford modelljei számos nemzeti, vagy országos díjat is bezsebeltek, ezek sorában is kiemelkedik a Camion Truck&Bus olvasóinak szavazatai alapján a Transit-nak odaítélt 2014-es ’Év Haszongépjárműve’ díj.

„A 2014-es ’Év Haszongépjárműve’ díj a legrangosabb hazai elismerés a kategóriában, ami a hazai haszongépjármű piac értékesítéseit hosszú évek óta vezető gyártóként kiemelten fontos számunkra, hiszen azt a Camion Truck&Bus magazin olvasói, a haszongépjárműveinket mindennapi munkájuk során felhasználó ügyfeleink szavazatai alapján ítélték oda a Transitnak.” – fogalmaz Nagy András, a Ford magyarországi haszongépjármű értékesítési igazgatója.

„Ennek megfelelően a díj a felhasználók elégedettségét és bizalmát fejezi ki a modellel kapcsolatban, egyben visszaigazolása annak, hogy a Transit mind terméktulajdonságok, mind üzemeltetési költségek terén új mércét állít a piac többi szereplőjének.” – teszi hozzá a szakember.

A Ford egyébiránt január és november között 3229 darab új haszongépjárművet értékesített Magyarországon (a márka hazai értékesítéseinek egyharmada) amellyel 16,17%-os piaci részesedést elérve kimagasló előnnyel vezeti a piac értékesítéseit. A Camion Truck&Bus olvasói által díjazott Transit kimagasló népszerűségét jelzi, hogy már bemutatásának első, nem teljes évében közel 700 darab talált belőle gazdára Magyarországon, azaz a Ford teljes hazai haszongépjármű értékesítésének mintegy 21,7%-át teszi ki. A modell egyébként a Ford haszongépjármű portfóliójának legnagyobb tagja, amelyben emellett helyet kap a Fiesta Van, a szintén idén bemutatott Transit Courier, valamint a szintén számos rangos szakmai elismeréssel, köztük a nemzetközi ’Év Haszongépjárműve’ díjjal jutalmazott Transit Connect, és Transit Custom és az ’Év Pickupja’ díjjal kitüntetett Ranger.

Nagy András véleménye szerint ugyanakkor a piaci sikerekben minden idők legerősebb, legfrissebb, piacvezető üzembentartási költségeket és garanciális feltételeket kínáló Ford haszongépjármű portfólója mellett rendkívül fontos szerepe van a Transit Centrum márkakereskedői hálózatnak is. Ezek olyan márkakereskedések, amelyeket kifejezetten a haszongépjármű felhasználók igényeire szabtak, mint például a dedikált, mély termékismerettel rendelkező, tanácsadói feladatok ellátására is képes haszongépjármű-értékesítők, a meghosszabbított nyitva tartás, az elsőbbségi ügyfélkezelés, az áru átrakodását segítő berendezés, vagy akár igény esetén cserejármű biztosítása, illetve kedvezményes haszongépjármű-bérlési lehetőség.

Sok ügyfél számára nem utolsó szempont emellett a kimagasló minőségű, rugalmas, és rendkívül széles felhasználási területeket lefedő felépítménygyártó beszállítói bázis, amivel a Ford rendelkezik.