AutóAddikt Újdonságok A Honda Civic Tourer Active Life tanulmány Frankfurtban mutatkozik be

A Honda Civic Tourer Active Life tanulmány Frankfurtban mutatkozik be

Az idei Frankfurti Autószalonon gördül a nagyközönség elé a Honda Civic Tourer Active Life Concept névre keresztelt tanulmánymodellje, ami a középkategóriás típus egyedülálló helykínálatára és variálhatóságra igyekszik felhívni a figyelmet.

Különleges koncepciója tulajdonképpen nem más, mint a stílus és a funkcionalitás násza. A letisztult, sportos karosszériához társuló, speciális fényezés és a gazdagon felszerelt, elképesztően tágas utastér esztétikai és gyakorlati szempontból egyaránt a maximumot ígéri a vásárlóknak.

Az Active Life Concept a Civic Tourer innovatív műszaki megoldásaira alapoz, mint például az üzemanyagtartály első ülések alatti elhelyezésének köszönhető hatalmas raktér és az alacsonyra engedett rakodóperem.

A Honda mérnökei így számos újdonságot álmodhattak bele az 1668 liternyi* hátsó részbe. Speciális, két kerékpár szállítására alkalmas, kihajtható tartókonzolt integráltak az autó hátuljába, amelyet úgy alakítottak ki, hogy a biciklik karbantartásában is a tulajdonos segítéségre legyen. Emellett beépített légkompresszor, plusz világítóegység, megnövelt árnyékolófelület és kihajtható szerelőpad járul hozzá a kényelmesebb munkálatokhoz, nem beszélve a csomagtartó oldalában elhelyezett szerszámosdobozról, kulcstartóról és víztartályról. Az ötletek sorát a kocsi tetejére szerelhető, rendkívül alacsony légellenállású szállítódoboz zárja, ebben kaphatnak helyet egyebek mellett a kerékpárosok cipői és sisakjai.

Igazodva műszaki tartalomhoz, a Civic Tourer Active Life Concept megjelenése is rendhagyó. Egyedi, kék fényezésének „Gun Metallic” színátmenet ad kontrasztot, míg a sportos tetővonalat ezüstszínű sínek hangsúlyozzák. Az új, 18 colos, könnyűfém felnigarnitúra és a hátsó lökhárító szintén a modell sportos jellegét fokozza.

Számos prémium megoldással találkozni az utastérben is. A kormány és a váltó bőrborítását például kék cérnával varrták össze a Honda munkatársai, a tetőkárpit pedig fekete, akárcsak a Civic Sport és Civic Type R esetében.

Ráadásként az első ülések szarvasbőr és marhabőr kárpitozást kaptak, méghozzá karbonszerű, kék betéttel, ami nem csak az üléseken fut végig, hanem a szarvasbőrbe öltöztetett ajtókárpitokon is.

Persze a Civic Tourer legfőbb vonzereje továbbra is páratlanul fejlett hajtásláncában, illetve hatékonyságában rejlik. A Honda Earth Dreams Technology motorcsalád tagjaként bemutatott 1.6 i-DTEC erőforrás egyedülállóan takarékos, miként azt a GUINNESS WORLD RECORDS üzemanyag-fogyasztásra vonatkozó címe is bizonyítja. Utóbbit egy kivételes utazáson vívta ki a modell. A Civic Tourer 1.6 i-DTEC 25 nap alatt 24 európai országba látogatott el, és a 13 498 kilométeres távon 2,82 l/100 km átlagfogyasztást ért el.

Előző cikk40 éves az Iveco márka: szakmai kiválóság, 150 év tapasztalattal
Következő cikkLegyártották a tízmilliomodik BMW 3-as limuzint