AutóAddikt Hírek A magyar vásárlók kedvelik a Ford haszonjármű kínálatát – folyamatosan nő a...

A magyar vásárlók kedvelik a Ford haszonjármű kínálatát – folyamatosan nő a kereslet

Idén márciusban a Ford összesen 1232, az első negyedévben pedig 3144 darab gépjárművet értékesített Magyarországon, mely 200 darabbal, 6.7 százalékkal múlja felül a tavalyi év azonos, kiemelkedően eredményes időszakában elért eredményeket, és 12.87 százalékos piacrészesedést jelent – áll a hazai importőr sajtóközleményében.

ford-ranger-wildtrak-2016-autoaddikt

„Az első negyedéves értékesítésünk legjelentősebb eredménye a haszonjármű kategóriában piacvezető Transit modellek sikere. A különböző Transit modellváltozatokból összesen 983 darab talált gazdára, Rangerből pedig 262 darabot értékesítettünk. A magasabb számban beérkező új Rangerekre pedig szintén magas szerződés állománnyal bírunk, így minden okunk megvan az optimizmusra” – vélekedett Szamosi Viktor, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója

A februárban bevezetett S-Max a várakozásokat felülmúlóan jól teljesített, és 141 darabos értékesítéssel átvette az MPV kategória vezető helyét.

Ugyancsak szép sikerekkel büszkélkedhet a Mondeo, mely 385 darabos értékesítésével a felső közép kategória ezüstérmese. szintén növekedett a Fiesta értékesítése is.

„A kis cégek, flottavásárlók körében egyre élénkülő érdeklődést tapasztalunk, és a NHP folytatásával a második negyedévben még növekvő megrendelés állománnyal tervezünk. Magánvásárlói piacon tapasztalható enyhe élénkülést pedig kedvező hitelkonstrukciókkal és a nyílt hétvégén debütáló speciális ajánlatokkal igyekszünk tovább erősíteni” – avat be Dalos Attila a Ford magyarországi kereskedelmi igazgatója.