AutóAddikt Hírek AUTOBEST díjat kapott az új Opel Corsa és Corsa-e

AUTOBEST díjat kapott az új Opel Corsa és Corsa-e

Minden tekintetben meggyőző az új Opel Corsa. Szeptemberben a Frankfurti Autószalonon ünnepelte világpremierjét a hatodik nemzedéke – első ízben akkumulátoros-elektromos Corsa-e kivitelben is. Most pedig a rangos AUTOBEST díjat, az „Európa legjobb 2020-as autóvétele“ elismerést szerezte meg a kiskocsi-bestseller.

A 31 ország szakújságíróiból álló nemzetközi AUTOBEST-zsűri az Opel újdonságát hozta ki győztesnek, és nyilvánította ezzel az Európa-szerte a legjobb ár/érték arányú autónak. Tehát az új Corsa és Corsa-e adja a legtöbbet az áráért, ahogy a szakértők, alapos tesztelés után, az isztambuli fináléban megállapították. A Corsa-e a típus praktikumát ötvözi CO2-mentes üzemmel és a mindennapi használatnak teljes mértékben megfelelő 337 kilométeres (WLTP1 szerint mért) hatótávval. A mostani kitüntetéssel ráadásul triplázott az új Opel Corsa az AUTOBEST-díj elnyerésével, hiszen egyetlen modell három nemzedéke sem nyerte még el zsinórban háromszor az „Európa legjobb autóvétele“ címet.

„Nagyon örülünk ennek a kitüntetésnek“ – mondta az Opel elnök-vezérigazgatója, Michael Lohscheller. „A független szakújságírók ítélete jelzi, hogy mindenkinek megfelelő, jövőbemutató autó az Opel Corsa. Modern, hatékony, nagyon jó felszereltségű és dinamikus – és mindezt megfizethető árért. Háromszori AUTOBEST-győztesként azt is igazolja a Corsa, hogy valamennyi új járműgenerációnkkal teljesítjük ígéretünket, miszerint széles vevőkörnek teszünk elérhetővé csúcstechnikát.“

Dan Vardie, az AUTOBEST alapítója és vezetője kijelentette: „Reméltük, hogy villanyautó lesz a legközelebbi „Európa legjobb autóvétele“. Éppen ez valósult most meg: az új Opel Corsa a legjobb példa mindenki villanyautójára. Többféle energiaforrásával, hagyományos motorjaival és elektromos hajtóművével minden európai autóvásárlót megszólít. Ez az AUTOBEST-győztes az első modell, amely klasszikus és iránymutatóan új hajtástechnikát kombinálva köti össze a jelent a jövővel, amely bárkinek elérhetővé teszi a villanyautózást. Ezáltal válhat hétköznapivá az európai emberek számára a jövő technikája.“

A Corsa negyedik és ötödik generációja már 2007-ben és 2015-ben megszerezte az összesített győzelmet; tavaly pedig az Opel Combo Life kapta az AUTOBEST-díjat. Most az új Corsa és Corsa-e folytatja e hagyományt. A sikerrecept a mindennapi hasznosság összekapcsolása a csúcstechnikával, gazdaságossággal, izgalmas dizájnnal és élvezetes autózással. A Corsa valamennyi változatában alapfelszerelés egy egész sor modern asszisztensrendszer, mint az automatikusan vészfékező, gyalogosfelismerő frontális-ütközésveszély elhárítás, az intelligens sebességszabályozó, a sávtartó asszisztens és a jelzőtábla-felismerő.

Az Opel Grandland X Plug-in-Hybrid mellett az új Corsa-e jelzi a márka elektromos offenzívájának rajtját. 2024-ig valamennyi Opel-típust villamosítanak – mindegyikből választhat majd e-variánst a vevő. Különösen fontosak lesznek a fuvarozási láncolat utolsó belvárosi kilométerein a könnyű haszonjárművek elektromos változatai. Ezért már jövőre kijön a Vivaro-e furgon. Villamosított Opel Combo Life, Combo Cargo és Zafira Life 2021-től lesz kapható.

Előző cikkÖt tény, tudni kell az ittas vezetésről
Következő cikkToyota Century-ben mutatkozott be az új japán császár