AutóAddikt Hírek Az Opel Szentgotthárd fokozatosan és biztonságosan újraindítja a gyártást a gépkocsi értékesítések...

Az Opel Szentgotthárd fokozatosan és biztonságosan újraindítja a gyártást a gépkocsi értékesítések figyelembe vételével

„Munkavállalóink egészségének és vállalatcsoportunk gazdasági helyzetének védelme továbbra is a két fő alapelv működésünk irányításában. A megerősített egészségvédelmi intézkedésekről szóló protokollunk magas szintű védelmet kínál munkatársaink számára, és ez az első feltétele a gyártóüzemünk újraindításának. Emelett a gyártás alakulását a kereskedelmi tevékenység, és eladások befolyásolják. Fokozatosan és biztonságosan újraindítottuk ipari gyártórendszerünket az ügyfelek által elvárt autók gyártására. Ez a két kritérium határozza majd meg az elkövetkező hetek és hónapok döntéseit” – jelentette ki Yann Vincent, a PSA csoport gyártásért felelős alelnöke.

“A szentgotthárdi motorgyár termelésének szüneteltetését követően megerősített egészségügyi protokollt vezettünk be a szakszolgálatok támogatásával, valamint szoros együttműködésben a szakszervezetekkel és az Üzemi Tanáccsal. Ennek a rendszernek az április 7-én elvégzett auditálását követően készen állunk arra, hogy 2020. május 13-ával kezdődően fokozatosan és biztonságosan folytassuk a 3 hengeres turbó PureTech benzinmotorok gyártását” – nyilatkozta Grzegorz Buchal gyárigazgató.

A Covid-19 vírus okozta egészségügyi válság kezdete óta a PSA csoport prioritása a munkatársak egészségének védelme és a vállalat fenntarthatóságának biztosítása volt. A gyártás szüneteltetése alatt a PSA csoport megerősített egészségügyi intézkedéseket vezetett be (1), amelyeket az egyes telephelyekhez igazítottak. A szakszolgálatokkal közösen összeállított egészségvédelmi protokollt széles körben megosztották a munkavállalói képviseletekkel, és rendszeres ellenőrzéseknek vetették alá. Ezen kívül úgynevezett „protokoll referenseket” is megbíztak, akik felelnek az intézkedések alkalmazásának napi szintű ellenőrzéséért és szükség esetén a javító intézkedések végrehajtásáért.

A termelés fokozatos és biztonságos újraindítására ezekben a hetekben kerül sor a vállalatcsoporton belül.  A termelés részleges újbóli indításának első hulláma, május 4. és 11. között kezdődött figyelembe véve a kereskedelmi tevékenységek beindulását.

Ezzel a fokozatos és felelősségteljes megközelítéssel a PSA csoport kompromisszumok nélkül cselekszik a munkavállalói és az ügyfelei védelmének érdekében miközben biztosítja a vállalat fenntarthatóságát.

  • Bevezetett intézkedések többek között:
  • Egyéni testhőmérséklet ellenőrzése, tünetek dokumentálása.
  • Maszkok és alkoholos fertőtlenítő szerek biztosítása.
  • Védőszemüveg vagy védőpajzs viselete a munkahelyen.
  • Biztonságos távolság betartása a munkahelyen, beleértve a pihenőhelyeket és a padlójelöléssel ellátott közlekedőket is.
  • Ajtók nyitva tartása a kilincsek érintésének elkerülése végett (kivéve a tűzvédelmi ajtókat)
  • A szerszámok és a munkafelületek gyakori tisztítása
  • Várakozási idő a beszállított termelési anyagok felhasználását megelőzően.
  • A műszakváltások szabályainak módosítása az átfedések elkerülése érdekében. 
  • Egyéni közlekedés a munkába, amennyiben ez lehetséges. Maszkok használata és előre meghatározott ültetési szabályok az utazás során.