AutóAddikt Bemutatók BMW Az új BMW X1 bemutatkozott Magyarországon

Az új BMW X1 bemutatkozott Magyarországon

Exkluzív statikus bemutató keretein belül mutatkozott be a márka világújdonsága, a BMW X1-es friss generációja. A sajtó képviselői először láthatták Magyarországon a nóvumot, melynek első generációja valódi sikertörténet a márka életében.

bmw_x1_magyarorszag_2015_autoaddikt

Az első BMW X1-est 2009-es bemutatása óta több mint 730 000 ügyfél választotta világszerte, így a BMW szabadidő-autó kínálatának meghatározó szereplőjévé vált. Amellett, hogy az ügyfelek körében is kiemelkedően népszerű volt a modell, a prémium kompakt SUV kategória első képviselőjeként jelent meg – folytatva nagyobb márkatársai, az X3 és az X6 úttörő szereplését.

A BMW X1 második generációja minden eddiginél sikeresebb stílusban kínálja a kompakt szegmensben a világhírű Sports Activity Vehicle járműkategória jellegzetes tulajdonságait. A kiemelkedő népszerűségnek örvendő széria új változatának védjegyei közé tartoznak a nagyobb BMW X modellek letisztult felületekben bővelkedő, erőteljes arányai, az elődmodellnél tágasabb utas- és csomagtér, a tovább finomított prémium minőség, valamint a kifinomult funkcionalitás.

Az autó hossza bár enyhén csökkent, magassága (+53 mm) és szélessége (+23 mm) jelentősen nőtt elődjéhez képest, így sokkal robosztusabb hatást kelt, sokkal tekintélyesebb megjelenésű lett. A csomagtér 85 literrel gyarapodott az első generációhoz viszonyítva, így már 505 literes, a sínen csúsztatható hátsó üléssornak, valamint az alaphelyzetben is tágasabb hátsó lábtérnek köszönhetően, valódi családi/életstílus járművé lép elő.

A modellhez elérhetővé vált számos kényelmet segítő opció, mint a komfort bejutás, a lehajtható jobb első ülés, de nem maradnak el a BMW legfejlettebb vezetés támogató és biztonsági eszközei sem, úgy, mint a nagyobb BMW X modellekből átemelt BMW Head-Up kijelző – amely a vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat az első szélvédőre, közvetlenül a sofőr látómezejébe vetíti. Az új BMW X1 immár a Driving Assistant Plus összeállítással is rendelhető, benne az araszoló (Stop & Go) funkcióval kiegészített Aktív sebességszabályzással (Active Cruise Control), a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), a Közlekedési torlódás asszisztenssel (Traffic Jam Assistant), és a városi vészfék-funkcióval (City Braking) kiegészített Ütközésvédelmi (Collision Warning) és gyalogos-érzékelő rendszerrel (Pedestrian Warning).

A BMW Group legújabb erőforrás-családjának benzines és dízelüzemű képviselői, a maximális hatékonyság szerint optimalizált BMW xDrive intelligens összkerékhajtás és a vadonatúj fejlesztésű futómű-technológia együttese alkotta hajtáslánc egyszerre jelentősen sportosabb és kényelmesebb vezetést tesz lehetővé, amely a kategóriában soha korábban nem tapasztalt hatékonysággal párosul.

Az erőforrások között megjelenik a TwinPower Turbo rendszert alkalmazó 18d motor 150 lóerővel, a 20d 190 lóerős, valamint a 25d 231 lóerős teljesítménnyel, a benzines kínálat 20i modellje 192 lóerő, a 25i csúcsmotor pedig 231 lóerőt kínálva. Az elsőkerék-meghajtású modelleket az új X1-es esetében az sDrive jelölés azonosítja.

Az elődhöz képest jelentősen kibővült a szériafelszereltségek listája, többek között megjelent a Servotronic, a Driving Experience kapcsoló vagy épp a 6,5“ kijelző iDrive vezérléssel. A BMW X1 opcionálisan elérhető felszereltségi listájára most először került fel a teljes LED-optikás fényszóró, a dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás (Dynamic Damper Control) vagy a változó áttételű sport kormánymű. Az Advantage, Sport Line, xLine és M Sport modellváltozatok az alapkivitel stílusos alternatíváiként nyitják meg az utat a sokrétű egyéni kialakítási lehetőségek felé.

A külső mellett az autó belső kialakítása is teljesen új, légies, vízszintesen tagolt, de a vezető felé forduló műszerfala, prémium anyaghasználata, valamint a manuálisan 6 fokozatú, automata váltó esetén 8 fokozatú Steptronic váltója is mind az aktív életmódot és a sportos vezetési élményt támogatják.

Az újdonság október végén érkezik a magyar piacra, a kínálat a közeljövőben a 3-hengeres modellekkel tovább bővül.