AutóAddikt Újdonságok Az új Hyundai Tucson értéktartása kedvező a szakértők szerint

Az új Hyundai Tucson értéktartása kedvező a szakértők szerint

A Hyundai Motor vadonatúj Tucson modellje számos független, európai autóipari elemzők által végzett tanulmány szerint a kategória legkedvezőbb értéktartására számíthat.

hyundai_tucson_menetproba_driving_camp_2015_autoaddikt_018

Az elemzés, amelyet a térség öt legnagyobb nemzeti piacán végeztek el, arra enged következtetni, hogy az új kompakt szabadidőjármű a vásárlástól számított három év elteltével 8 százalékkal magasabb használtpiaci értéknek örvendhet, mint elődje.

A kutatást, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban az EurotaxGlass, Franciaországban a L’Argus szaklap, míg Nagy-Britanniában a CAP Automotive végezte el. Az összes jelentés elismerésre méltó értéktartást jósol a vadonatúj Tucson számára, amely a várakozások szerint a Hyundai egyik legkeresettebb modellje lesz az európai piacokon. Az értékelések figyelembe vették a modell kiváló érzékelhető minőségét, vonzó formatervét, valamint magas szintű kényelmét és praktikumát, amelyek még jobb mindennapos használati értékkel ruházzák fel a modellt.

A tanulmányokat összesítve kiderül, hogy a vadonatúj Tucson három év elteltével átlagosan újkori árának 49 százalékát fogja érni, ami 8 százalékkal magasabb, mint az előző modell esetében. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy az öt legnagyobb piacon a vadonatúj Tucson jobban teljesít a C-szegmens átlagánál: ugyanazon időszak után 2,4 százalékkal jobb az értéktartása. A kutatók beazonosították azokat a területeket, ahol a Tucson különösen jól teljesített. Ilyenek a Hyundai egyedülálló ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciája, amely megerősíti a minőségérzetet; a kategóriaelső belső tér, amelyhez kiváló utastéri kényelem társul; vagy az olyan, praktikus megoldások, amelyek a mindennapi használati értéket javítják, például az intelligens, motoros mozgatású csomagtérfedél vagy a hátradönthető hátsó ülések.

A vadonatúj Tucson emellett külső formatervével is sikert aratott, a kutatók a versenytársaknál magasabbra értékelték a modell érzelmi vonzerejét, valamint kívánatosságát. Hozzátették, hogy tetszetős megjelenése miatt várhatóan a jövőben potenciális vásárlók szélesebb köre számára lesz érdekes a modell.

„A vadonatúj Tucsonnal hatalmasat léptünk előre a formatervezés és a technológiai tartalom terén, ami, ahogy kiderült, kedvezőbb értéktartást eredményez” – mondta Adrian Porter, a Hyundai Motor Europe flottaügyfelekért és újraértékesítésért felelős vezetője. Az ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia mellett az értéktartásra vonatkozó előrejelzés még kedvezőbbé teszi az eleve vonzó vásárlási ajánlatot az ügyfelek számára.

Az Európában tervezett, fejlesztett és gyártott, vadonatúj Tucson már megvásárolható a térségben. Merész formatervét a technológiai, kényelmi és praktikus funkciók magával ragadó kombinációja teszi még vonzóbbá. A modell remélhetőleg töretlenül folytatja a Hyundai sikertörténetét az európai SUV szegmensben, ahol a mai napig több mint 1,2 millió darab szabadidőjárművet értékesített.

Használtpiaci érték országos bontásban; a vadonatúj Tucson legfontosabb piaci ellenfeleivel szemben

Németország Használtpiaci érték (RV; %)

Dízelmotoros modellek RV (%)
Vadonatúj Hyundai Tucson 49
Volkswagen Tiguan 50
Nissan Qashqai 49
Ford Kuga 47
Vetélytársak átlaga 49

Forrás: Eurotax, 36 hónap és 30 000 km

 

Egyesült Királyság Használtpiaci érték (RV; %)

Dízelmotoros modellek RV (%)
Vadonatúj Hyundai Tucson 49
Volkswagen Tiguan 46
Nissan Qashqai 44
Mazda CX-5 46
Vetélytársak átlaga 45

Forrás: CAP, 36 hónap és 10 000 km

 

Franciaország Használtpiaci érték (RV; %)

Dízelmotoros modellek RV (%)
Vadonatúj Hyundai Tucson 48
Volkswagen Tiguan 46
Nissan Qashqai 46
Ford Kuga 43
Renault Kadjar 47
Peugeot 3008 42
Vetélytársak átlaga 45

Forrás: L’Argus, 36 hónap és 30 000 km.

 

Olaszország Használtpiaci érték (RV; %)

Dízelmotoros modellek RV (%)
Vadonatúj Hyundai Tucson 46
Volkswagen Tiguan 40
Nissan Qashqai 44
Kia Sportage 41
Vetélytársak átlaga 42

Forrás: Eurotax, 36 hónap és 30 000 km

 

Spanyolország Használtpiaci érték (RV; %)

Dízelmotoros modellek RV (%)
Vadonatúj Hyundai Tucson 54
Renault Kadjar 56
Nissan Qashqai 56
Ford Kuga 54
Kia Sportage 50
Vetélytársak átlaga 54

Forrás: Eurotax, 36 hónap és 30 000 km

 

Ausztria Használtpiaci érték (RV; %)

Dízelmotoros modellek RV (%)
Vadonatúj Hyundai Tucson 47
Volkswagen Tiguan 46
Nissan Qashqai 44
Mazda CX-5 47
Vetélytársak átlaga 46

Forrás: Eurotax, 36 hónap és 20 000 km