AutóAddikt Újdonságok Íme, így néz ki az új, 2016-os Honda CBR500R

Íme, így néz ki az új, 2016-os Honda CBR500R

A Honda Motor Europe örömmel mutatja be a modellfrissítésen átesett CBR500R-t.

2016YM CBR500R
2016YM CBR500R

A 2013-ban piacra dobott, középkategóriás sportmotor fürgeségének és lendületes vonalvezetésének köszönhetően nem csak a nagyobb gépre váltó pilóták körében lett népszerű, hanem a sportos mindenest kereső, rutinos motorosok körében is.

A modellfrissítés legfőbb elemei:

  • Vadonatúj formavilág, melyet az „Agresszív Sebességforma” (Aggressive Speed Shape) dizájnelv határoz meg. Az éles, markáns vonalak a meredek, fénydiódás lámpákkal felszerelt fejidomtól a magasra húzott, szintén LED-es farokidomig futnak, egyszerre kölcsönözve sportos és funkcionális megjelenést a modellnek.
  • Számos „pilótaközpontú” változtatás történt. Ilyen például az immáron állítható rugó-előfeszítésű első felfüggesztés, a zsanéros tanksapkával ellátott, nagyobb űrméretű üzemanyagtartály, az állítható fékkar és – pedál, valamint a laponmart slusszkulcs.
  • Új, rövidebb kipufogódob a tömeg-középpontosítás jegyében. Emellett a dob belső szerkezete is változott, így mélyebb, jellegzetesebb hangja lett a motornak.
  • A színválaszték új, izgalmas tónusokkal bővült.

Ezek a módosítások még sportosabbá, stílusosabbá és feltűnőbbé varázsolták a Honda CBR500R-t, így 2016-ban is a piac egyik legjobb A2-es vezetői engedéllyel használható motorjaként kerül a szalonokba.

A megújult CBR500R 2015. október 15-én, az American International Motorcycle Expón ünnepli világpremierjét. A rendezvénynek a floridai Orlando ad otthont.