AutóAddikt Hírek Biztonsági visszahívás a Volvo XC90 kapcsán

Biztonsági visszahívás a Volvo XC90 kapcsán

A Volvo Cars visszahívja a 2016. modellévi Volvo XC90 mintegy kétszáz példányát, mivel potenciális problémák merültek fel a jármű bizonyos utasvédelmi rendszereit vezérlő, elektronikus kábelkötegekkel.

volvo_xc90_magyarorszag_autoaddikt_001

A visszahívást az első ülésekbe beépített kábelkötegek egyikének esetleges meghibásodása indokolta. A nem megfelelő összeszerelés következtében bizonyos gépkocsikon előfordulhat, hogy ezen kábelkötegeket oly módon építették be, amely a kábelek szigetelésének sérüléséhez vezethet. Amennyiben ez a sérülés valóban bekövetkezne, arról a vezető haladéktalanul tudomást szerez: ebben az esetben a műszerfalon megjelenő figyelmeztető üzenet szólítja fel arra, hogy járművével keressen fel egy hivatalos Volvo márkaszervizt. A kábelköteg sérülése esetén előfordulhat, hogy az első ülésekbe beépített oldallégzsákok nem rendeltetésszerűen üzemelnek.

A probléma kapcsán egyetlen balesetet sem jelentettek. Az nem fordulhat elő, hogy a potenciális meghibásodás miatt az oldallégzsák indokolatlanul kinyílik.

A visszahívás mintegy kétszáz darab, Európában, illetve az Egyesült Államokban forgalomba állított ügyfélautót érint; többségük Svédországban található. A Volvo Cars levélben veszi fel a kapcsolatot minden érintett ügyféllel, és arra kéri őket, hogy keressék fel a legközelebbi márkaszervizt, ahol ellenőrzik, és szükség esetén megigazítják a kábelköteget. A visszahívás egy magyar autót sem érint.

Azon járműveket, amelyeket még nem vettek át az ügyfelek, az átadást megelőzően ellenőrzik, és szükség esetén korrigálják a hibát. Ami a gyártás alatt lévő gépkocsikat illeti, a Volvo Cars beszállítója időközben szigorúbb minőségellenőrzési folyamatokat vezetett be, ezzel biztosítva a kérdéses kábelköteg problémamentes beépíthetőségét.