AutóAddikt Újdonságok Biztonságos téli megoldás a Goodyear Ultra-Grip Performance gumiabroncs

Biztonságos téli megoldás a Goodyear Ultra-Grip Performance gumiabroncs

A Goodyear új nagy teljesítményű abroncs, az Ultra-Grip Performance piaci megjelenését jelentette be. Az elsőrangú tapadást és kormányozhatóságot biztosító új abronccsal a legkülönbözőbb téli útviszonyok között, havas, saras és jeges útfelületen is helyt állhatnak a járművezetők.

goodyear-ultragrip-performance-autoaddikt

Az UltraGrip Performance abroncs képességei 44 évnyi fejlesztési tapasztalatra és 60 millió eladott UltraGrip abroncs eredményeként kialakult szakértelemre támaszkodnak. Továbbfejlesztett – a blokkok összekapcsolódását elősegítő rendszerrel[1] kiegészített – lamellákkal, minőségi futófelületi mintázattal és számos blokk-aktivátorral büszkélkedhet, hogy tökéletes tapadást és kiemelkedő kezelhetőséget biztosítson a legkülönfélébb téli útviszonyok között.

A hidrodinamikus mintaárkok javítják az abroncs vízen felúszással szembeni és sárkiszorítási képességét nedves és latyakos utakon, a szögletesebb érintkezési felület és egyenletes nyomáseloszlás pedig jobb teljesítményt biztosít száraz és jeges utakon az abroncs teljes élettartama alatt. A futófelület elhasználódásról tájékoztató kopásjelzők segítik a járművezetőt, hogy megfelelő időszakonként végezhesse el az abroncsok cseréjét, és így az abroncsok teljesítőképessége téli útviszonyok között is folyamatosan magas szinten maradhat.

 Legfontosabb tényezőként megemlítendő, hogy az abroncs a vezető versenytársak abroncsaihoz képest 3%-kal rövidebb fékutat biztosít.

 Örömünkre szolgál, hogy a Goodyear UltraGrip termékcsalád hagyományait egy újabb, biztonságra összpontosító abronccsal öregbíthetjük. Elkötelezettek vagyunk, hogy különlegesen jó tapadást biztosítsunk nedves, jeges és havas úton, párosítva ezt a biztonságos vezetéssel és fékezéssel, függetlenül attól, hogy milyen útviszonyokat teremt a téli időjárás. Különösképpen büszkék vagyunk rá, hogy ez az abroncs biztosítja a legrövidebb fékutat, mivel tudjuk, hogy a vevőink kiemelten fontosnak tartják ezt a tulajdonságot” – mondta Hans Vrijsen, a Goodyear EMEA régió lakossági gumiabroncs üzletágának marketing igazgatója.

Az UltraGrip Performance Gen-1 méretválasztékában 38 személygépkocsi-abroncs található, közepes és nagyméretű járműveket megcélozva a következő mérettartományban: SD/195 – 255; AR/40 – 65 és RD/15’’ – 19’’.